46e EDITIE / 28e KEER IN LANDGRAAF
2015 Updated 1 juni 2017
Datum: 12 t/m 14 juni 2015
Acts: zie programma  Info voor Landgraaf bezoekers

Locatie: Megaland Landgraaf / Kaart van gebied rond Pinkpop met afgezette gebieden, parkeerplaatsen en campings

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 180,00. losse dagkaart kost € 95,00 (v.v. prijzen incl. € 5,00 servicekosten).
De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 28 februari 2015. o.v.
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, Koop je kaartje in ieder geval NIET hier.
Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: weet waar je koopt. Toch opgelicht, meldt dit hier

Weer: 't liefst heet, droog en zonnig
Toeschouwers: 70.000 totaal

Presentatie: Giel Beelen, Eric Corton en Marco Roelofs

BELANGRIJKE OPROEP:
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!

Recencies vrijdag  Recencies zaterdag  Recencies zondag  Krantenartikelen  Opwarmen  Statistieken  Veel online videoclips  Veel foto's  Pinkpop foto's  NPO Cultura  Setlists  Pinkpop App 2015


Pinkpop herintroduceert de Garden of Love
Na 10 jaar herintroduceert Pinkpop de Garden of Love. Anna Rune, de beste singer-songwriter van Nederland, speelt samen met Judy Blank en PollyAnna op dit nieuwe podium. De Garden of Love is een romantisch klein podium tussen de bomen achter de befaamde foodtruck Cantina Mobile op het voorplein. Elke dag staat hier een singer-songwriter die in een unieke setting voor een onvergetelijke ervaring moet zorgen. Gitaarvirtuozen kunnen zelf ook een deuntje meespelen. Bij deze Cantina Mobile kan men bovendien genieten van heerlijke vegetarische gerechten, biologische wijnen en alcoholvrij bier.

Brand bier en Pinkpop partners
Op de plek waar straks het Brand Megakrat te vinden is, tekenden Brand bier en Pinkpop een nieuw, driejarig sponsorcontract. Hiermee wordt de stevige band die de twee Limburgse iconen al sinds de start van het festival hebben opnieuw bekrachtigd.
Brand en Pinkpop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al vanaf jaar één zijn zij partners. Dat partnerschap werd op een nu nog leeg en stil festivalterrein bekrachtigd met het tekenen van een nieuw sponsorcontract. Hiermee blijft Brand bier ook de komende drie jaar hoofdsponsor van het festival dat al sinds 1970 bestaat. Olivier Paquay, sponsormanager van Brand Bier: “Pinkpop en Brand zijn twee ijzersterke Limburgse merken. Wij passen perfect bij elkaar, zijn echte ambassadeurs voor onze provincie.” Jan Smeets, Mr. Pinkpop: “De lange relatie tussen Brand en Pinkpop is heel bijzonder. Wij versterken elkaar, bieden dezelfde hoge kwaliteit. Ik ben dan ook trots en blij dat wij onze samenwerking weer kunnen verlengen.

Perfecte bierbehandeling
Tijdens de editie van 2015 wordt het merk op het festivalterrein geactiveerd door middel van het Brand Megakrat. Paquay: “Over een kleine drie weken zorgen wij weer voor het mooiste plekje op Megaland, een plek met een -vrij toegankelijk- uniek uitzicht. Daarnaast verzorgen wij elke dag voor meer dan 65.000 mensen een uitstekend glas bier. We steken veel tijd en aandacht aan een perfecte bierbehandeling. Ondanks de drukte willen wij een goed gekoeld, fris bier schenken. Een knap staaltje logistiek staat hiervoor garant.”

Brand Weizen Ook dit jaar wordt er Brand Weizen op het festival geschonken. Paquay: “We deden dat al eerder op Pinkpop, inmiddels is het een landelijke trend om op festivals ook een speciaal bier te schenken.”
Bron: Foodclicks door Martijn Louws / foto: Jean Wertz

Lowlands en Pinkpop verbieden selfiestick
Grote muziekfestivals als Lowlands en Pinkpop doen dit jaar de selfiesticks ook in de ban. De organisaties verbieden de sticks omdat ze een gevaar opleveren voor de bezoekers. Daarnaast belemmeren ze het zicht. Naar aanleiding van het verbod op de grote Amerikaanse festivals Coachella en Lollapalooza belden we ook even met wat Nederlandse festivals. Naast Lowlands en Pinkpop willen ook Down The Rabbit Hole, PITCH en North Sea Jazz de sticks niet zien op hun festivals.
Het gaat de organisatoren vooral om de veiligheid. "Bij al onze evenementen zijn selfiesticks sinds een maand of twee verboden", zegt Junior van der Stel van Mojo Concerts. Het viel medewerkers van Mojo op dat steeds meer mensen een selfiestick hebben en dat bezoekers daardoor in gevaar kwamen. "En de veiligheid is het belangrijkste - dat geldt ook voor de regels over paraplu's en laserpennen."
Bron:NOS 30 maart 2015

De line-up is gedeeltelijk bekend
Vrijdag 12 juni Muse, Elbow, Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, George Ezra, Faith No More, Above & Beyond, Paloma Faith, Gavin James, DJ's Waxfiend & Prime ft. Jebroer & Adje, Pop Evil, Jick Munro & The Amazing Laserbeams (winnaar van Nu of Nooit)

Zaterdag 13 juni Robbie Williams, Avicii, The Script, Anouk (6e keer), Kensington, Eagles of Death Metal, Dotan, The Wombats, Selah Sue, Sheppard, John Coffey, Magic!, Joost van Bellen, East Cameron Folkcore

Zondag 14 juni Foo Fighters, Pharrell Williams, Sam Smith, OneRepublic, Rise Against, De Jeugd van Tegenwoordig, Counting Crows, Fiddler's Green, Typhoon, Kovacs, Kitty, Daisy & Lewis, Oscar and the Wolf, Nick Mulvey, Urbanus & De Fanfaar, Willie Wartaal & Doppelgang, Ewert and the Two Dragons, Pierce Brothers
De ontbrekende dertien namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.
De kaartverkoop voor het Limburgse festival begint op zaterdag 28 februari om 10:00 uur. Bron: Persbericht Buro Pinkpop 25 februari 2015

Jick Munro & The Amazing Laserbeams wint provinciale popwedstrijd Nu of Nooit 2015! Zojuist maakte gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg Ger Koopmans samen met festivaldirecteur Jan Smeets van Pinkpop bekend dat de band Jick Munro & The Amazing Laserbeams de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit heeft gewonnen. Jick Munro & The Amazing Laserbeams mag zich een jaar lang de "meest talentvolle en veelbelovende Limburgse popband van 2015" noemen. Op vrijdag 12 juni 2015 mag Jick Munro & The Amazing Laserbeams het Pinkpop festival in Landgraaf openen. Daarnaast ontvangt de band studiotijd ter waarde van €1000,-, professionele coaching en wordt er een documentaire gemaakt van het grote Pinkpop avontuur.

De confetti vloog in de rondte en het dak ging eraf in De Bosuil toen Ger Koopmans en Jan Smeets bekend maakten wie de Limburgse popprijs won. Jick Munro & The Amazing Laserbeams won naast de openingsspot op Pinkpop ook studiotijd ter waarde van €1000,- en professionele coaching die de band gaat voorbereiden op hun optreden tijdens Pinkpop en de periode daarna. Aanstaande woensdag speelt Jick Munro & The Amazing Laserbeams tijdens de Pinkpopperspresentatie in Paradiso Amsterdam. Ook krijgen zij van Arons Muziek uit Heerlen een Personal Service Team die hen helpt met hun instrumenten voor en tijdens Pinkpop!
Bron: Stg. Popmuziek Limburg 22-02-2015

Voorrondes Nu of Nooit
Op zaterdagavond 10 januari 2015 organiseert Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met poppodium Volt de vijfde en tevens laatste voorronde van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit in Sittard. Vijf acts uit de regio strijden om een plek in finale van de provinciale wedstrijd en om de ultieme prijs: dè kans om Nederlands grootste en oudste popfestival Pinkpop te mogen openen. Aan het einde van deze laatste Nu of Nooit voorronde zullen de vijf finalisten bekend worden gemaakt die op zaterdag 21 februari a.s. zullen strijden om de hoofdprijs in Muziekcentrum de Bosuil te Weert. De voorronde in Volt begint om 20:00 uur, tickets zijn voor €7,- verkrijgbaar via www.poppodium-volt.nl.

Op vrijdagavond 9 januari 2015 organiseert Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met de Muziekgieterij de vierde voorronde van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit in Maastricht. Vijf acts uit de regio strijden om een plek in finale van de provinciale wedstrijd en om de ultieme prijs: dè kans om Nederlands grootste en oudste popfestival Pinkpop te mogen openen. Zal Maastricht wederom de winnaar van Nu of Nooit 2015 gaan leveren? Zowel in 2010 (Sungrazer) als in 2011 (MADI) openen acts afkomstig uit Maastricht het grote Pinkpop festival. De voorronde begint om 20:00 uur, tickets zijn voor €7,- verkrijgbaar via www.muziekgieterij.nl.

Op zaterdagavond 3 januari 2015 organiseert Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met Grenswerk de derde voorronde van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit in Venlo. Vijf acts uit de regio strijden om een plek in finale van de provinciale wedstrijd en om de ultieme prijs: dè kans om Nederlands grootste en oudste popfestival Pinkpop te mogen openen. De voorronde begint om 20:00 uur, tickets zijn voor €7,- verkrijgbaar via www.grenswerk.nl.

Op vrijdagavond 2 januari 2015 organiseert Stichting Popmuziek Limburg in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor de tweede voorronde van het provinciale popconcours Nu of Nooit in Heerlen. Vijf acts uit Limburg strijden om een plek in finale van de provinciale wedstrijd en om de ultieme prijs: dè kans om Nederlands grootste en oudste popfestival Pinkpop te mogen openen. De voorronde begint om 20:00 uur, tickets zijn voor €7,- verkrijgbaar via www.nieuwenor.nl.

Robbie Williams live op Pinkpop 2015
Met de bevestiging van Robbie Williams zijn de drie headliners van Pinkpop 2015 bekend. Robbie Williams verkocht tijdens zijn solo carrière ruim zeventig miljoen albums en met de in 2010 ontvangen 'Outstanding Contribution To Music Award' heeft hij in totaal 17 BRIT Awards gewonnen, meer dan enig ander artiest ooit. Zes van zijn albums staan in de Top 100 meest verkochte albums in Groot-Brittannië en tevens is Robbie Williams recordhouder 'meest verkochte concerttickets op één dag, te weten 1.6 miljoen op 19 november 2005 voor zijn '2006 World Tour'. Tel daarbij op dat hij de grootste open air concerten ooit heeft gegeven in Groot-Brittannië, drie avonden op Knebworth in 2003 met in totaal 375.000 bezoekers, en het valt niet te ontkennen dat Robbie Williams een van de grootste artiesten van dit moment is. Vanaf maart 2015 trekt hij de wereld over met zijn 'Let Me Entertain You Tour' en zal daarmee de Pinkpop zaterdag op 13 juni afsluiten. Net als in 1999, toen Robbie Williams ook op Pinkpop stond, kan het publiek ook komend jaar rekenen op een portie onvervalste hits en bijbehorend entertainment.

Met het bekendmaken van Robbie Williams zijn de drie headliners voor Pinkpop 2015 bevestigd. Eerder werden al de komst van Muse (afsluiter vrijdag 12 juni) en Foo Fighters (afsluiter zondag 14 juni) naar Landgraaf aangekondigd. Pinkpop wordt volgend jaar vanwege het vroeg vallen van Pinksteren verplaatst en vindt zodoende plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop voor de 46ste editie van Pinkpop begint op zaterdag 28 februari 2015 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster voorverkoop-adressen.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 8 december 2014


de Gouden Tip
Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de Gouden Tip waarbij de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels kunnen bepalen. Via de website en de facebook-pagina kan men vanaf 10 tot 31 december a.s. drie favoriete acts opgeven. De Gouden Tip is voor de organisatie in al die jaren een uitstekend middel gebleken om te horen welke nieuwe acts men wil zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op allereerste entreekaarten voor het festival.

Muse op Pinkpop 2015
Met de bevestiging van Muse is er nog een prachtige naam toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2015. Muse sluit als headliner de eerste festivaldag, vrijdag 12 juni, af. De band zit op dit moment in de studio voor de opnames van hun zevende album dat in 2015 verschijnt. Pinkpop wordt volgend jaar vanwege het vroeg vallen van Pinksteren verplaatst en vindt zodoende plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. Muse heeft inmiddels zes studioalbums uitgebracht waarvan er in totaal meer dan twintig miljoen stuks zijn verkocht. De band wordt door critici betiteld als een van 's werelds beste live bands en won diverse awards waaronder vijf MTV Europe Music Awards, zes NME Awards en zes Q Awards. Muse is tevens ook twee maal bekroond als 'Best British Live Act' tijdens de The Brits en is genomineerd geweest voor vijf Grammy Awards waarbij het viertal een award won in de categorie Best Rock Album voor het album 'The Resistance'. De vorige tournee, waarbij de band vorig jaar de Amsterdam Arena aandeed, trok meer dan twee miljoen bezoekers. Het uitverkochte optreden van Muse in het Olympisch Station van Rome in juli 2013 was de eerste concert registratie ooit gefilmd en uitgebracht in 4K Ultra High Definition.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 19 november 2014


Foo Fighters, eerste headliner voor Pinkpop 2015
Niemand minder dan Foo Fighters is bevestigd als de eerste headliner voor Pinkpop 2015. Foo Fighters sluit het festival op zondag 14 juni af. Pinkpop wordt volgend jaar vanwege het vroeg vallen van Pinksteren verplaatst en vindt zodoende plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 op het vertrouwde festivalterrein van Megaland in Landgraaf. Foo Fighters behoeft eigenlijk geen introductie meer. Sinds het verschijnen van het debuutalbum in 1995 heeft de band meer dan tien miljoen albums verkocht, diverse awards ontvangen en speelde ze over de hele wereld de grote festivals en stadions plat. De band rond frontman Dave Grohl stond eerder al in 2008 en 2011 op Pinkpop en komt in 2015 naar Landgraaf met het nieuwste album onder de arm; vorige week verscheen het achtste studioalbum genaamd 'Sonic Highways'. De plaat werd onder leiding van producer Butch Vig in acht verschillende steden in de VS opgenomen. De gekozen steden hebben volgens de band allemaal een bijzondere muzikale en culturele historie. In Seattle, Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, New Orleans, New York en Washington vormden gesprekken en ontmoetingen met de lokale muziek legendes de inspiratie voor de nummers die ook in die steden werden opgenomen. "This album is instantly recognizable as a Foo Fighters record, but there's something deeper and more musical to it. I think that these cities and these people influenced us to stretch out and explore new territory, without losing our 'sound'." aldus Grohl.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 17 november 2014Programma 2015
Vrijdag 12 juni: 14.30 - 23.00 uur
Brand Bier Stage 3FM Stage Mainstage Stage 4
15.30-16.15 Jick Munro & The Amazing Laserbeams 17.15-18.15 Shaka Ponk 16.15-17.15 Body Count 16.15-17.00 Coasts
17.15-18.15 Paloma Faith 19.15-20.15 Faith no More 18.15-19.15 George Ezra 18.15-19.00 Aurora
19.15-20.15 Gavin James 21.15-22.15 Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators 20.15-21.15 Elbow 20.15-21.15 Pop Evil
21.15-22.15 Above & Beyond 22.15-23.30 Muse 21.30-23.00 DJ'S Waxfriend & Prime ft Jebroer en Adje

Garden of Love: 17.00-17.30 Anna Rune - 19.30-20.00 Anna Rune

Zaterdag 13 juni: 11.00 - 23.00 uur
Brand Bier Stage 3FM Stage Mainstage Stage 4
14.00-14.40 Gaz Coombes 14.00-14.40 The Last Internationale 14.40-15.25 The Wombats 14.40-15.25 Causes
15.25-16.15 Magic! 15.25-16.15 Jonathan Jeremiah 16.15-17.15 Dotan 16.15-17.15 Twin Atlantic
17.15-18.15 John Coffey 17.15-18.15 Selah Sue 18.15-19.15 Anouk 18.15-19.15 East Cameron Folkcore
19.15-20.15 Sheppard 19.15-20.15 Kensington 20.15-21.15 The Script 20.15-21.15 Lonely the Brave
21.15-22.15 Eagles of Death Metal 21.15-22.15 AVICII 22.15-23.30 Robbie Williams 21.30-23.00 Joost van Bellen

Garden of Love: 17.30-18.00 Judy Blank - 20.00-20.30 Judy Blank

Zondag 14 juni: 10.00 - 23.00 uur
Brand Bier Stage 3FM Stage Mainstage Stage 4
13.05-13.50 Urbanus & De Fanfaar 13.05-13.50 Kitty, Daisy & Lewis 13.50-14.35 Frank Turner and the Sleeping Souls 13.50-14.35 The Deaf
14.35-15.35 Nick Mulvey 14.35-15.35 Typhoon 15.40-16.40 Triggerfinger 15.40-16.30 Peace
16.40-17.40 Oscar and the Wolf 16.40-17.40 Counting Crows 17.45-18.45 De Jeugd van Tegenwoordig 17.45-18.45 Pierce Brothers
18.45-19.45 Kovacs 18.45-19.45 Rise Against 19.50-20.50 One Republic 19.50-20.50 Ewert and the Two Dragons
20.50-21.50 Fiddler's Green 20.50-21.50 Placebo 22.00-23.30 Pharrell Williams 21.05-23.00 Willie Wartaal & Doppelgang

Garden of Love: 17.00-17.30 Pollyanna - 19.30-20.00 Pollyanna

Wijzigingen programma tot op de concertdag(en) voorbehouden