50e EDITIE / 32e KEER IN LANDGRAAF
2019 Updated 6 juni 2019
Datum: 8 t/m 10 juni 2019
Acts: zie programma  Info voor Landgraaf bezoekers

Locatie: Megaland Landgraaf

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 220,00. losse dagkaart kost € 100,00 (v.v. prijzen excl. € 10,00 servicekosten). De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 16 maart 2019 om 10uur
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, koop je kaartje in ieder geval NIET hier.
Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: weet waar je koopt. Toch opgelicht, meldt dit hier

Weer: het liefst warm
Toeschouwers: ??.000 totaal

Presentatie: Eric Corton, Sander Hoogendoorn, Eva Cleven en Sander Ruijters

BELANGRIJKE OPROEP:
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!

Gratis groene waterzakjes en -bekers op Pinkpop
WML deelt dit jaar weer gratis water uit aan Pinkpopbezoekers. Nieuw is dat de verkoeling in een biologisch afbreekbaar bekertje of hervulbaar Pinkpop waterzakje wordt aangeboden. Het festival kiest voor het verstrekken van gratis drinkwater, dat beter is voor het milieu dan gebotteld water. Daarnaast worden de bekers weer ingezameld en gerecycled. Als extraatje zijn er dit jaar hervulbare Pinkpop waterzakjes, die tegen een kleine vergoeding te koop zijn. De opbrengst van de verkoop gaat naar Water for Life, zodat ook elders in de wereld meer mensen kunnen rekenen op schoon drinkwater.
Bron: limburger.nl 06-06-2019

Publistrada wrapt ecocapsule voor Pinkpop
Bezoekers aan Pinkpop kunnen een overnachting winnen in een bijzondere ecocapsule. De mobiele unit is speciaal voor het festival door Publistrada gewrapt in roze Pinkpoplook. Een niet alledaagse opdracht voor signbedrijf Publistrada uit het Limburgse Nuth. Deze opdracht was te gek, vertelt directeur Linda Chiaradia, die de aanvraag kreeg van Andr Kppen en Boris Zinzen, twee van de oprichters van Waarwillenwijwakkerworden.nl.

Door de ronde vormen is het een uitdaging om te wrappen, vertelt Chiaradia. "Maar twee van onze productiemensen hadden net de dag ervoor een cursus wrappen gevolgd bij Nautasign. Ze wrappen al jaren, maar met zon cursus leer je altijd bij en dat kwam met deze opdracht goed uit." De totale productie (ontwerp, print, wrap) nam zon drie dagen in beslag. De door Nautasign aangeleverde folie is geprint op een HP latexprinter. Chiaradia: "Hij is prachtig geworden. Jammer dat het er na vier dagen alweer af moet."
Deze mobiele, zelfvoorzienende, hotelunit maakt gebruik van zonne- en windenergie en wordt ingezet op evenementen en verhuurd door Waarwillenwijwakkerworden.nl. Charadia: "De capsule is gehuurd door de gemeente Landgraaf, die het als soort cadeau aanbiedt aan Jan Smeets, vanwege de vijftigste verjaardag van Pinkpop." Via NPO3FM zijn overnachtingen te winnen in deze ecocapsule. Vanmiddag gaat de gewrapte capsule op reis richting het Pinkpopterrein, waar zaterdag de vijftigste editie van het festival van start gaat.
Bron: Sign.nl 06-06-2019

NS maakt station roze voor samenwerking met Pinkpop
De NS gaat het hele perron van station Landgraaf roze maken. Dat wordt gedaan ter ere van de 50-jarige samenwerking tussen Pinkpop en NS. Daarnaast zal er vrijdag ook door Pinkpop-baas Jan Smeets een jubileumtegel worden onthuld.
Roze treinhalte Het perron waar naar verwachting dit weekend zo'n 60.000 reizigers gebruik van zullen maken, kleurt vanaf vrijdag helemaal roze. Donderdag wordt er al begonnen aan de klus. Het perron wordt niet geverfd, maar met dunne tapijtachtige roze matten wordt het station omgetoverd tot een geheel roze treinhalte. Dinsdag als de 50e editie van het festival voorbij is, worden de roze tapijten weer verwijderd en wordt het perron weer teruggebracht in de oude staat.
Bron: 1limburg.nl 05-06-2019

Pinkpop wordt voor 50e keer 'een feestje'
Mister Pinkpop Jan Smeets is er klaar voor: de vijftigste editie van 'zijn' festival. "Het wordt geweldig", belooft de 74-jarige festivalbaas over de jubileumeditie die komend weekend losbarst in het Limburgse Landgraaf. Smeets strikte voor het festival Fleetwood Mac, The Cure, Jamiroquai en Mumford & Sons als headliners. Op zondagavond sluit dj Armin van Buuren de dag af. Hij draait tot 01:30 uur s nachts, waardoor de organisatie een speciale vergunning moest aanvragen. "Het is niet eerder gebeurd dat een act tot zo laat optreedt, dus dat is wel bijzonder", zegt Smeets tegen entertainmentdienst BuzzE.

Zelf kijkt hij vooral uit naar een band die niet op het hoofdpodium staat, Tenacious D. De band rondom acteur Jack Black, vooral bekend van de achttien jaar oude hit Tribute, staat maandagmiddag op de IBA Parkstad Stage. "Zij zijn echt fantastisch. De band staat al tien jaar op mijn lijstje."
Het driedaagse festival kreeg dit jaar te maken met een aantal afzeggingen. Zo cancelden The Markus Band deze week hun optreden in Landgraaf en kunnen ook First Aid Kit en Izzy Bizu niet komen. Festivalorganisator Smeets zocht vervanging en voorzag onder anderen songfestivalwinnaar Duncan Laurence en DeWolff van een plek op het podium. "Natuurlijk is het jammer als bands afzeggen, maar het waren gelukkig niet de grote namen. Niet de bands waar bezoekers hun kaartje voor hadden gekocht.". Artiesten die hij graag had willen hebben maar waarvan het niet gelukt is ze te boeken, zijn er ook. "Eminem is er zo eentje", zegt de Pinkpop-baas. "Die had ik deze editie graag gehad. En zo zijn er nog wel meer. Maar ja, zulke artiesten zijn natuurlijk niet zo bezig met ons jubileum."

De eerste editie van Pinkpop was op 18 mei 1970 in Geleen, waar het festival zeventien keer plaatsvond. Eenmalig werd uitgeweken naar Baarlo, daarna streek het evenement neer in Landgraaf, waar het sinds 1988 is. Het langstlopende festival ter wereld vond tot nu toe vrijwel altijd plaats met Pinksteren, maar daar komt vanaf volgend jaar verandering in. De komende tien jaar is het in het tweede weekend van juni, vanwege "te veel concurrentie uit Amerika". Pinkpop laat de jubileumeditie niet ongemerkt voorbij aan. Speciaal voor de 50e Pinkpop schreef de Vlaamse komiek Urbanus, die zelf in 2015 op het festival stond, een stripboek. Smeets kreeg eerder al een eigen jubileummunt met het logo van Pinkpop. Vooruitkijken naar volgend jaar doet Smeets stiekem al. "Een lijstje met artiesten die ik wil strikken, heb ik altijd. Maar eerst gaan we een feestje maken van deze editie."
Bron: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Jan Smeets bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau
Vanmiddag heeft Jan Smeets tijdens een besloten bijeenkomst in zijn geboortedorp Einighausen een onderscheiding gekregen vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de popmuziek en Pinkpop in het bijzonder. Komend jaar vieren we de 50e verjaardag van Pinkpop, waarmee Pinkpop binnen de festivalwereld als toonaangevend en trendsettend evenement geldt en daarmee een voorbeeldfunctie heeft.

Naast Mr. Pinkpop is Jan ook oprichter van Yourope, een internationale koepelorganisatie voor festivalorganisatoren en mede erop gericht kennis te delen en aan elkaar over te dragen. 20 jaar geleden werd hij al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vanmiddag is hij dus bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, uitgereikt door Burgemeester Cox van Gemeente Sittard-Geleen. Cox: "De heer Smeets is vanwege zijn enorme ervaring en kennis een belangrijke gesprekspartner voor veel organisaties binnen de muziekwereld. Binnen de geschiedenis van de popmuziek in ons land, maar k daarbuiten heeft hij veel betekend en geniet hij groot aanzien. Dit naast een aantal maatschappelijke verdiensten op andere terreinen". Het komt niet veelvuldig voor dat onderscheidingen worden 'gepgrade'. "Wauw, ik vind het een enorme eer om vanaf nu in het rijtje Johan Cruijff en Wubbo Ockels te staan. Wie had dat ooit gedacht, haha", aldus Jan Smeets.
Bron: Facebook 25-04-2019

Jubileum Postzegel
Ter ere van het 50-jarig jubileum van Pinkpop brengt PostNL een uniek Pinkpop-postzegelvel uit. Dit postzegelvel bevat vijf postzegels die helemaal in Pinkpop-stijl ontworpen zijn. Het postzegelvel toont een beschrijving van het festival met foto- en promotiemateriaal uit de afgelopen vijftig jaar. De waarde-aanduiding van de postzegels is hetzelfde als een gewone postzegel met een waarde van 1.

De Pinkpop-postzegels zijn nu verkrijgbaar via pinkpopsouvenirs en worden geleverd vanaf 12 juni 2019. Ook zijn de postzegels te koop op het festivalterrein gedurende Pinkpop 2019
Bron: Facebook 23-04-2019

Speciale Pinkpop 50 jaar penning
Voorzijde: Op de voorzijde komt het meest herkenbare beeltenis van het festival in 3D tot leven: de pop van Pinkpop! Met specialistisch modelleerwerk komen de krullen, de details en de diepte in het portret volledig tot zijn recht.

Keerzijde: Popmuziek wordt al jaren gekenmerkt door bands met vaak als hoofdinstrument: de gitaar! In het logo van de 50ste jubileum editie van Pinkpop staat de gitaar met prachtige details centraal; ook het Pinkpop meisje en het jubileumgetal 50 zijn daarin verwerkt. Het omschrift bevat het jubileum getal, het jaartal van de allereerste Pinkpop editie en de locaties waar het festival heeft plaatsgevonden: 50 JAAR PINKPOP FESTIVAL . EST. 1970 en GELEEN.BAARLO.LANDGRAAF.
Bron: Koninklijke Nederlandse Munt

Pinkpop hoedje 2019
Het allereerste Amnesty International Nederland hoedje wordt uitgereikt aan Mr. Pinkpop! Dit jaar met een echt uniek ontwerp van Bas Kosters: het hoedje is namelijk ook binnenstebuiten te dragen. Twee hoedjes in n!

Brand gaat terugBLIKKEN.
Er komen 6 verschillende blikjes Brand, vijf van vroeger en de poster van 2019 zullen er op komen te staan. Over drie weken zullen ze beschikbaar komen. O.a. het favoriete jaar van Jan Smeets: 1989.

Persconferentie
Armin van Buuren in Landgraaf zal optreden.

Aan boord van de Arrivatrein zijn ook enkele Limburgse muzikanten die onderweg zullen optreden. De trein stopt onderweg alleen in Roermond en Eindhoven. Veertig reizigers hebben een plaats in de trein verdiend door op tijd een mail naar de Pinkpop-organisatie te sturen.
Bron: De Limburger 13-03-2019 / foto: Bea Palant

Een nieuwe tent
De vertrouwde circustent gaat verdwijnen. Momenteel wordt in Itali een nieuwe Neptunus "tent" gebouwd. Een groot ding, zonder palen, die het zicht belemmeren binnenin. Uiteraard zal deze tent wel de vertrouwde roze kleur krijgen, weet Jan Smeets te melden.

Finalisten Nu of Nooit 2018 bekend!
Afgelopen maand (oktober 2018) streden er 25 acts in 5 voorrondes door de hele provincie voor een plek in de finale van Nu of Nooit. Elk weekend in oktober vonden er voorrondes plaats in de professionele poppodia van Limburg, te weten Muziekcentrum de Bosuil, Poppodium Grenswerk, Poppodium Volt, Poppodium NIEUWE NOR, en als laatste op 26 oktober in Muziekgieterij Maastricht. Om 01.00 uur werd in een volle Muziekgieterij bekendgemaakt welke 5 acts als beste van alle voorrondes zijn beoordeeld door de professionele vakjury en geselecteerd zijn voor de finale van Nu of Nooit 2018! Deze finale zal plaatsvinden op 8 december in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. De winnaar van Nu of Nooit mag Pinkpop 2019 openen en krijgt budget om te investeren in zijn/haar act.
Geoff Wyld, psychedelisch, indie, rock uit Vaals , OLIVER, alternatieve pop/rock uit Heerlen/Maastricht, Mt. Atlas, stoner/grunge uit Heerlen, Yila, hiphop uit Maastricht en OOST., alternatieve indie rock uit Maastricht
Bron: Persbericht Pop In Limburg 27-10-2018

Pinkpop nog tot en met 2040 in Landgraaf
Pinkpop blijft nog zeker twee decennia in Landgraaf. Gemeente Landgraaf en organisator Festivals Limburg B.V hebben tijdens de openingsdag van Pinkpop 2018, vrijdag 15 juni, het verlengingscontract ondertekend. Met hun handtekeningen bekrachtigden Mr. Pinkpop Jan Smeets namens Festivals Limburg B.V. en burgemeester Raymond Vlecken en wethouder Freed Janssen namens de gemeente Landgraaf de samenwerking in de toekomst. s Werelds langstlopende popfestival verbindt zich met deze overeenkomst tot en met 2040 aan Landgraaf.
Jan Smeets is heel erg blij met deze verlenging: "Ons huidige contract met de gemeente loopt tot en met 2020 maar ook na die tijd willen we het festival graag in Landgraaf blijven houden. Het huidige contract is opnieuw bekeken en dat heeft uiteindelijk geleid tot dit mooie resultaat. Pinkpop hoort bij Landgraaf en Landgraaf hoort bij Pinkpop."

Burgemeester Raymond Vlecken en wethouder Freed Janssen zijn namens het college zeer trots dit nieuws te kunnen melden. "We voelen ons vereerd dat dit fantastische festival zich voor nog langere tijd aan Landgraaf wil verbinden. Pinkpop is van grote waarde voor onze gemeente, zowel wat betreft naamsbekendheid als economische spin-off. Deze contractverlenging garandeert het behoud van deze positieve effecten. Het college verheugt zich op het voortzetten van de prima samenwerking met de organisatie van Pinkpop."
Bron: Persbericht buro pinkpop 15-06-2018

Arriva heeft een Pinkpoptrein in Limburg
Er rijdt een heuse Pinkpoptrein in Limburg. Arriva heeft het treinstel, dat naar het festival in Landgraaf is vernoemd, onthuld. De eerste rit zit er inmiddels op. Festivalbaas Jan Smeets was er ook bij. De Arriva-trein ziet er van buiten niet zo heel bijzonder uit. Er staat heel subtiel 'Pinkpop' op. Van binnen daarentegen straalt de trein meer festivalgevoel uit. Uiteraard komt de kleur roze vaak terug. Verder is er ook veel informatie over het Landgraafse festival terug te vinden.
Arriva wilde een van de treinen een naam van een chte Limburgse pleisterplaats geven. Het driedaagse muziekfestival kwam daarbij het vaakst uit de bus. Uiteindelijk hebben 14 treinen een naam gekregen van een Limburgse bestemming. De overige namen worden later bekendgemaakt. De Pinkpoptrein rijdt op alle trajecten van Arriva in Limburg.
Bron: 1limburg

Finalisten Nu of Nooit 2017 bekend!
In de afgelopen maand oktober streden dertig muzikale acts, verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia, om een plek in de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Tijdens de laatste voorronde, zaterdagavond 28 oktober in de Muziekgieterij te Maastricht, maakte de voorronde jury bekend welke zes acts in de finale gaan strijden om de ultieme hoofdprijs: optreden tijdens het Pinkpop festival 2018! De finale vindt plaats in poppodium Volt te Sittard op zaterdag 9 december 2017. Om 19.30 uur opent Volt de deuren en om 20.30 uur start het eerste optreden. Omstreeks 1.00 uur zal Pinkpopbaas Jan Smeets de winnaar van Nu of Nooit 2017 bekendmaken.
De volgende acts (in willekeurige volgorde) zijn geselecteerd voor de finale:
The Ragtime Rumours uit Swalmen, Vortex Surfer, Heerlen, Walden uit Sittard, Tamarin Desert uit Baarlo, Uncle Harry uit Nederweert, en Antikythera uit Maastricht

Deze acts werden zojuist, tijdens de laatste voorronde in de Muziekgieterij, uitgeroepen tot finalisten van Nu of Nooit 2017. Deze zes finalisten strijden op zaterdag 9 december a.s. in de finale om de titel en natuurlijk die felbegeerde hoofdprijs: een optreden op Pinkpop 2018! De finale vindt plaats in Poppodium Volt te Sittard. Een ticket voor de finale kost 9,- en is verkrijgbaar via de website van poppodium Volt.
Bron: Persbericht Stichting Popmuziek Limburg (SPL)


Programma 2019
Zaterdag 8 juni: 13.00 - 00.00 uur
Brightlands Stage IBA Parkstad Stage Mainstage Stage 4
13:30-14:15 Mt. Atlas 13:30-14:15 Syml 14:15-15:00 Bazart 14:15-15:00 Grace Carter
15:00-16:00 Youngblud 15:00-16:00 Golden Earring 16:00-17:00 George Ezra 16:00-17:00 Badflower
17:05-17:50 Davina Michelle 17:00-18:00 Cage The Elephant 18:00-19:00 Anouk 18:00-19:00 Hippo Campus
19:00-20:00 Halestrom 19:00-20:00 Jacob Banks 20:00-21:15 Jamiroquai 20:10-21:10 Jacin Trill & Leafs
21:15-22:15 San Holo 21:15-22:15 Elbow 22:30-00:00 Mumford & Sons

Garden of Love: 17.00-17.30, 18.00-18.30 Surprise Act en 19.00-19.30 Soham De

Zondag 9 juni: 12.00 - 01.30 uur
Brightlands Stage IBA Parkstad Stage Mainstage Stage 4
13:45-14:45 Blood Red Shoes 13:45-14:45 White Lies 13:00-13:45 Kraantje Pappie 13:00-13:45 Au/Ra
15:45-16:45 Jack Savoretti 15:45-16:45 Rowwen Hze 14:45-15:45 The Kooks 14:45-15:45 Confidence Man
17:45-18:45 Miles Kane 17:45-18:45 J Balvin 16:45-17:45 Krezip 16:45-17:45 Barns Courtney
20:00-21:00 Mark Ronson 20:00-21:00 Die Antwoord 18:45-20:00 Lenny Kravitz 18:50-19:50 Boef
21:15-23:30 The Cure 20:30-00:00 Silent Disco
00:00-01:30 Armin van Buuren

Garden of Love: 16.00-16.30, 17.00-17.30 Surprise Act en 18.00-18.30 Nana Adjoa (solo)

Maandag 10 juni: 11.00 - 00.00 uur
Brightlands Stage IBA Parkstad Stage Mainstage Stage 4
12:45-13:30 Indian Askin 12:45-13:30 The Bosshoss 13:30-14:20 Jett Rebel 13:30-14:20 Coldrain
14:20-15:20 Sam Fender 14:20-15:20 Bring Me The Horizon 15:20-16:20 The 1975 15:20-16:20 Coely
16:20-17:20 The Pretenders 16:20-17:20 Tenacious D. 17:20-18:20 Slash ft. Miles Kennedy & The Conspirators 17:20-18:20 Palaye Royale
18:20-19:20 Duncan Laurence 18:20-19:20 Dropkick Murphys 19:20-20:20 Bastille 19:20-20:20 DeWolff
20:20-21:20 Michael Kiwanuka 20:20-21:20 Major Lazor 21:30-23:45 Fleetwood Mac
00.00-00.10 Celebration Show

Garden of Love: 16.30-17.00, 17.30-18.00 Surprise Act en 18.30-19.00 Davin Keenan

Wijzigingen programma tot op de concertdag(en) voorbehouden