45e EDITIE / 27e KEER IN LANDGRAAF
2014 Updated 22 juni 2018
Datum: 7 t/m 9 juni 2014
Acts: zie programma  Info voor Landgraaf bezoekers

Locatie: Megaland Landgraaf / Kaart van gebied rond Pinkpop met afgezette gebieden, parkeerplaatsen en campings

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 175,00. losse dagkaart kost € 90,00 (v.v. prijzen incl. € 5,00 servicekosten).
De voorverkoop voor Pinkpop 2014 start 15 maart 2014 o.v.
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, Koop je kaartje in ieder geval NIET hier.
Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: weet waar je koopt.

Weer: heet, droog en zonnig
Toeschouwers: 134.000 totaal

Presentatie: Giel Beelen, Eric Corton en Marco Roelofs

BELANGRIJKE OPROEP:
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!

Recencies zaterdag  Recencies zondag  Recencies maandag  Krantenartikelen  Opwarmen  Statistieken  Veel online videoclips  Veel foto's  Pinkpop foto's  Cultura24  Setlists

Pinkpop live op NPO Cultura
Het roemruchte popfestival Pinkpop ziet en hoort u dit jaar ook weer thuis op uw televisie. NPO Cultura staat het weekend van 7 tot en met 9 juni compleet in het teken van de editie van 2014. Van zaterdag 15.00 tot maandag 23.00 uur zendt het publieke themakanaal non-stop uit vanaf het festival. Daarom zet Ziggo kanaal 222 tijdens het Pinksterweekend gratis open voor al zijn digitale abonnees!
Onder voorbehoud zijn de concerten te zien van artiesten als Ed Sheeran, Rudimental, Bastille, Editors, The Boxer Rebellion, Chef'Special, Epica, Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Stromae, Arcade Fire, Jake Bugg en Metallica. Van sommige artiesten is pas op de dag zelf bekend of zij toestemming geven voor de live-registratie. Houd voor de definitieve registratie cultura.nl in de gaten.
OPROEP: Uw mooiste Pinkpopmoment
Nederlands oudste, jaarlijkse muziekfestival komt er weer aan: Pinkpop. Deze editie heeft een topbezetting met onder meer de Stones, Metallica en John Mayer. Het festival heeft in al die jaren natuurlijk veel legendarische momenten gekend.
De mannen van The Police die backstage in het zwembad doken, de stagedive van Eddie Vedder en The Boss die Landgraaf twee keer volledig plat speelde. Wat was in al die jaren voor u het meest bijzondere Pinkpopmoment? Dat hoeft niet per se een optreden van een band te zijn, alles mag zolang het maar met Pinkpop te maken heeft. Een compilatie van de inzendingen kan je hier lezen.

Lotte Walda wint pinkpop cover contest 2014
Op vrijdagochtend 30 mei 2014 maakte 3FM DJ Giel Beelen in zijn ochtendshow op 3FM de winnaar van de Pinkpop Cover Contest 2014 bekend. De jury, bestaande uit Pinkpop-directeur Jan Smeets, 3FM DJ Giel Beelen en Pinkpop 2014-artiest Jett Rebel, kozen voor de Limburgse Lotte Walda (16 jaar). Zij mag als gast het hele weekend naar Pinkpop, krijgt een backstagetour waarbij ze een kijkje achter de schermen mag nemen bij Pinkpop 2014 en ze mag optreden tijdens de Best of Tour van Kunstbende.
Pinkpop Cover Contest
Voor de tweede keer hebben Pinkpop en Kunstbende de Pinkpop Cover Contest georganiseerd. De eerste keer was in 2013. Jongeren van 13 t/m 18 jaar werden dit jaar uitgedaagd om een nummer van een zanger(es) of band van Pinkpop 2014 te coveren en een video-opname daarvan te plaatsen op www.kunstbende.tv. De jury van 2014, bestaande uit Pinkpop-directeur Jan Smeets, 3FM-DJ Giel Beelen en Pinkpop 2014-artiest Jett Rebel, beoordeelde alle inzendingen. In totaal kende de wedstrijd maar liefst 144 inzendingen van bands, singer-songwriters en dj's uit het hele land. Lotte staat op Pinkpop 2017 in de "Kalm aan Laan"
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 30 mei 2014 / foto: René Bradwolff / Video

Opwarmen voor pinkpop 2014
Pinkpop zal dit jaar natuurlijk weer grotendeels te volgen zijn op de zenders en streams van NPO Cultura. De zender pakt echter in de week voor het festival groots uit door vanaf zondag 1 juni t/m 6 juni elke avond Pinkpop-gerelateerde programma's uit te zenden. Zo kunnen we ons verheugen op specials rond, natuurlijk, The Rolling Stones, John Mayer en Arcade Fire. Ook zal de Metallica docu Some Kind Of Monster worden uitgezonden en is er een verslag van Pinkpop 1979, waar onder andere The Police, Dire Straits en Peter Tosh op het podium stonden.
Kijk voor de volledige programmering op de website van NPO Cultura. Pinkpop compleet met 4e stage
Met de komst van Kraantje Pappie, Brother & Bones, Gecko, Powerman 5000, Intergalactic Lovers, Afterpartees, Birth Of Joy, Nina Nesbitt en Paceshifters is het programma van Pinkpop 2014 compleet. Deze negen acts vormen samen het programma van het nieuwe podium: Stage 4. Al eerder kondigde de organisatie de komst van een nieuw, vierde podium aan. Een kleiner intiem podium in een sfeervolle tent met ruimte voor nieuwe acts. Er worden drie acts per dag geprogrammeerd op het podium dat is gesitueerd naast de ingang op het terrein van de voormalige Openlucht Bioscoop. Met de komst van Stage 4 is het ook tijd om het team van podiumpresentatoren, nu bestaande uit Giel Beelen en Eric Corton, aan te vullen met een derde gezicht. Marco Roelofs maakt dit jaar zijn opwachting als nieuwe podiumpresentator. Echt helemaal nieuw is Marco natuurlijk niet, hij was in het verleden al als presentator van de TV uitzendingen van Pinkpop op Nederland 3 te zien en hij speelde met zijn band De Heideroosjes al meerdere malen op het festival.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 15 april 2014

Newseum terug op Pinkpop
Het Maastrichtse Bonnefantenmuseum brengt het kunstpaviljoen 'Newseum' na een jaar afwezigheid terug op Pinkpop. Tijdens het driedaagse festival kunnen bezoekers in het tijdelijke museum werk zien van de Nederlands-Amerikaanse kunstenaar Lara Schnitger. Bonnenfanten-directeur Stijn Huijts kondigde vorig jaar al aan met Pinkpop-baas Jan Smeets in gesprek te gaan over een terugkeer van het Newseum op het festivalterrein. Hij was in 2009 ook degene, die het initiatief nam tot het museum, destijds in zijn functie als directeur van het Heerlense Schunck. Die partij moest vorig jaar het Pinkpop-museum schrappen wegens bezuinigingen. Tegelijk met Pinkpop loopt in Maastricht een expositie van de kunstanaar. Bezoekers van Pinkpop kunnen daar (tot 22 juni) gratis naar toe.
Bron: De Limburger 22 april 2014

Pinkpop Cover Contest 2014
Pinkpop en Kunstbende organiseren een unieke actie voor jongeren van 13 t/m 18 jaar: de Pinkpop Cover Contest 2014. Cover een zanger(es) of band die op Pinkpop 2014 staat, maak er een filmpje van en zet dit op YouTube. Je maakt dan kans op gast-weekendkaarten (voor de hele band) voor Pinkpop op 7, 8 en 9 juni 2014, een backstagetour bij Pinkpop en een optreden op een van de festivals tijdens de Best of Tour van Kunstbende. De filmpjes worden beoordeeld door een vakkundige jury: Pinkpop-directeur Jan Smeets, 3FM-DJ Giel Beelen en Pinkpop 2014-artiest/winnaar Edison Beste Nieuwkomer 2014 Jett Rebel.
Meedoen, kijk op kunstbende voor meer informatie

Huur je tent bij Festitent
FestiTent Nederland, onderdeel van het Belgische FestiService, gaat tijdelijke slaapplaatsen op de 45ste editie van Pinkpop verhuren. Pinkpop stond vanaf het begin op het wensenlijstje van FestiTent. Het bedrijf werkt al samen met events als Down The Rabbit Hole, Solar Weekend,? Wish Outdoor, Daydream, XO België en Intents. Via de website kan de festivalbezoeker vooraf zijn/haar FestiTent huren.

Festivaltickets NIET op social media
Afgelopen weekend vlogen de zaterdag- en weekendkaarten van Pinkpop in een recordtempo over de toonbank. Logisch dus dat je als bezoeker door het dolle bent met je kaarten en alvast met de voorpret wil beginnen op social media. Let er echter op dat je geen foto's van je gehele kaartje op deze social media plaatst!
Festivalinfo-bezoeker Kimmo de Gooijer ging op onderzoek uit en vond in een mum van tijd maar liefst veertien Pinkpop-tickets met zichtbare barcode op social media als Facebook, Twitter en Instagram. Op deze manier kan je kaartje gemakkelijk gedupliceerd worden en bestaat er een kans dat iemand anders straks naar Rolling Stones staat te kijken met een ticket dat jij gekocht hebt. Mocht je in al je enthousiasme een dergelijke foto geplaatst hebben, is het te raden om deze te verwijderen. Als je zo'n foto tegenkomt, dan is het vriendelijk de eigenaar even te waarschuwen.
Bron: Festivalinfo.nl 17-03-2014

Pinkpopbaas over Stones: 'Lijdzaam afwachten'
Pinkpopbaas Jan Smeets heeft nog geen idee of er gevolgen zijn voor het optreden van de Rolling Stones op Pinkpop.
Maandag werd bekend dat de vriendin van Mick Jagger, L'Wrenn Scott, dood gevonden is in haar appartement in New York. Smeets heeft nog geen officieel bericht ontvangen van het management van de Stones. Hij verwacht niet dat de rouwperiode drie maanden zal duren. Het wordt volgens Smeets dus 'lijdzaam afwachten' tot er meer bekend is. Het optreden van de Rolling Stones op Pinkpop is gepland op zaterdag 7 juni.
Bron: L1 17-03-2014

Stones-kaarten binnen de kortste keren uitverkocht
MAASTRICHT - Ongekende taferelen rond het VVV-gebouw in de Kleine Staat in Maastricht, waar zich net als in andere plaatsen in Limburg, de afgelopen nacht honderden mensen, onder wie opvallend veel jongeren, hadden opgesteld om een kaartje voor de Rolling Stones te kunnen kopen. De rij reikte van de Jodenstraat tot in de Maastrichter Brugstraat. De legendarische Rock & Roll-band treedt dit jaar aan op de zaterdag van Pinkpop voor wat volgens velen het allerlaatste optreden van de Stones in Nederland zal zijn. Het VVV-kantoor in Maastricht is een van de vele uitgiftepunten in Nederland voor Pinkpopkaartjes.

Voor de vele fans die zich in rijen dik hadden opgesteld rond de trappen van het Dinghuis, zoals het VVV-kantoor officieel genoemd wordt, alle aanleiding om er vroeg bij te zijn. Sommige die hard-fans habben zelfs overnacht in de Jodenstraat, vlak bij het kantoor van dichtbij.nl, bij de VVV-ingang waar de eerste fans vanaf tien uur hun kaartje konden ophalen.

Onder hen Pascale Plusquin uit Heerlen, nummer vijf in de rij, die zichzelf dik had ingepakt om zich tegen de regen te beschermen. Met vier anderen en haar hond was ze vannacht de eerste die in de Jodenstraat arriveerde, vertelde ze tegen dichtbij.nl. Bij de VVV Maastricht was alles uit de kast getrokken om de kaartverkoop vlekkeloos te laten verlopen. Er is extra winkelpersoneel ingezet. Ook waren maatregelen genomen om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Personeel van de Bijenkorf kwam met koffie en chocolaatjes naar buiten om de vele mensen die in de stromende regen stonden te wachten een hart onder de riem te steken.
"Ik ben dol op festivals in de zomer en ik kan niet wachten tot we naar Europa gaan", aldus Stones-frontman Mick Jagger deze week. Het is de eerste keer dat de legendarische band op het Limburgse festival speelt.
Zanger/gitarist Keith Richards liet weten dat de band helemaal klaar was voor Pinkpop. "Dus ik kijk erg uit naar de terugkeer naar Europa." Op dit moment toeren de Stones nog door Azië en later deze maand zullen ze Australië aandoen. Het is 7 jaar geleden dat de band in Europa toerde. De Britse rockers waren in 2007 voor het laatst in Nederland in het Goffertpark in Nijmegen. In 2006 stonden The Stones in de Amsterdam ArenA.

Bron: Dichtbij 15-03-2014

Fans in de rij
De eerste fans van de Rolling Stones staan sinds zeven uur vanavond in Hengelo al in de rij om kaarten te bemachtigen voor Pinkpop. Daar treden in juni de Rolling Stones op. Ook in Zwolle staat al een handjevol fans te wachten tot de kaartverkoop begint.
Die kaartverkoop begint morgen om 10.00 uur. Rond tien uur vrijdagavond stonden acht mensen in de rij voor de boekhandel Broekhuis aan de Wemenstraat in Hengelo. Ze waren gewapend met stoelen en slaapzak. In Zwolle hadden negen mensen zich verzameld voor de deur van muziekwinkel Plato. Op een lijst wordt de volgorde van aankomst bijgehouden. Veel mensen denken op deze 'ouderwetse' manier eerder aan kaarten te komen dan via internet.
Bron: RTV Oost 15-03-2014

'Stones-kaarten' Pinkpop snel uitverkocht
De 30.000 Pinkpopkaarten voor zaterdag 7 juni, de dag waarop de Rolling Stones optreden in Landgraaf, zijn zaterdagochtend binnen een uur uitverkocht. Zowel bij de verkoopadressen als via internet waren al rond 11.00 uur voor die dag geen kaarten meer verkrijgbaar. Ook de weekendkaarten zijn inmiddels uitverkocht. Alleen voor de zondag en de maandag zijn nog dagkaarten te koop..

De eerste Pinkpopfans wisten na uren wachten bij diverse verkooppunten in de provincie even na 10.00 uur vanochtend hun felbegeerde kaartje te bemachtigen. Sommigen brachten de hele nacht door bij VVV-kantoren en winkels in afwachting van een Pinkpop-ticket.

Bij Satisfaction in Heerlen arriveerden vrijdagavond rond zes uur al de de eerste diehards. In de Jodenstraat bij de zij-ingang van het VVV-kantoor in Maastricht verzamelden de eerste liefhebbers zich rond middernacht. Bij Buro Pinkpop in Geleen stonden vrijdagavond ook al enkele tientallen fans. Tegen half tien gisteravond liet Jan Smeets zich daar zien.

Ook op andere verkoopplaatsen in de provincie zaten in de nachtelijke uren al de nodige mensen te wachten. Bij Satisfaction groeide de rij vanochtend aan tot een kleine 500 fans. Bij Buro Pinkpop in Geleen stond eenzelfde aantal. Ook vanuit Landgraaf werd drukte gemeld. In Venlo bij platenzaak Sounds stonden zo'n 250 mensen.

Met The Rolling Stones, John Mayer, The Arctic Monkeys en Metallica op het affiche werd al vooraf een run op de kaartjes verwacht. De combinatie van Stones en Mayer op zaterdag leek op voorhand de grootste publiekstrekker.
Bron: De Limburger 15-03-2014

Rolling Stones bevestigd tijdens persconferentie
Met trots kondigt Pinkpop de komst van The Rolling Stones aan als headliner op de eerste dag van het festival. Na hun grootse tournee door Groot-Brittannië en de VS vorig jaar, met een spectaculair en overweldigend hoogtepunt op het grootste muziekfestival van het Verenigd Koninkrijk Glastonbury, gaan Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood weer op pad met The Rolling Stones - 14 ON FIRE om hun iconische muziek en opzienbarende shows ten gehore te brengen voor een wereldwijd publiek. De band trakteert daarbij generaties van fans op een set tjokvol Stones-klassiekers, zoals 'Gimme Shelter', 'Paint It Black', 'Jumping Jack Flash', 'Tumbling Dice', 'It's Only Rock 'N' Roll' en nog een paar onverwachte juweeltjes. The Rolling Stones verheugen zich enorm op hun 14 ON FIRE tour, waaronder hun optreden op Pinkpop. Mick Jagger vertelt: "I love festivals in the summertime and can't wait for the tour to get to Europe.” Keith Richards voegt daaraan toe: “Let's keep this show on the road...the band are in top form so I'm really looking forward to getting back to Europe.” In het kader van de Europese tournee in mei en juni zullen The Rolling Stones meer landen aan doen. Deze shows worden in de komende twee weken aangekondigd.

Na Metallica (afsluiter van de maandag), Arcade Fire, Avenged Sevenfold, Bastille, Chef'Special, Editors, Ed Sheeran, Epica, Jake Bugg, Mastodon, Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Rudimental, Stromae, The Boxer Rebellion en opener Les Djinns kan Pinkpop vandaag 23 nieuwe namen toevoegen aan het programma waaronder The Rolling Stones (afsluiter van de zaterdag), Arctic Monkeys (afsluiter van de zondag), John Mayer, Paolo Nutini, Biffy Clyro, The Kooks, Joe Bonamassa, Rob Zombie, Flogging Molly, Ed Kowalczyk, Haim, Limp Bizkit, Kodaline, White Lies, Gogol Bordello, John Newman, Bombay Bicycle Club, Tweny One Pilots, North Mississippi Allstars, Portugal. The Man, Jett Rebel, Ghost en Clean Bandit.

Komende editie presenteert de organisatie een nieuw, vierde podium. Een kleiner intiem podium in een sfeervolle tent met ruimte voor spannende nieuwe acts. Er worden drie acts per dag geprogrammeerd op het podium wat is gesitueerd naast de ingang op de voormalige Openlucht Bioscoop. Op dit moment is de programmacommissie nog druk bezig met het boeken van de acts. Meer info over de nieuwe tent volgt snel. Van de geplande vijftig acts hebben er momenteel 38 hun komst naar de 45ste editie van Pinkpop bevestigd. De ontbrekende twaalf namen worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.
De kaartverkoop voor de 45e editie van Pinkpop begint aanstaande zaterdag 15 maart 2014 om 10.00 uur via Ticketmaster, via 0900-3001250 (45cpm) en bij de bekende voorverkoopadressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping) is € 175,00 en voor een dagkaart € 90,00 beiden inclusief € 5,00 servicekosten.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 12 maart 2014

Les Djinns wint Nu of Nooit 2014!
Les Djinns opent Pinkpop 2014! Dit maakte festivaldirecteur Jan Smeets van Pinkpop zondagavond bekend tijdens de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit in een bomvolle Frans Boermans Zaal van Theater de Maaspoort te Venlo.

De confetti vloog in de rondte en het dak ging eraf in de Maaspoort toen Jan Smeets bekend maakte wie de Limburgse popprijs won. Les Djinns won naast de openingsspot op Pinkpop ook studiotijd ter waarde van 1000 euro in Moon Studio Maasbracht en professionele coaching die de band gaat voorbereiden op hun optreden tijdens Pinkpop en de periode daarna.

Aanstaande woensdag speelt Les Djinns tijdens de Pinkpop perspresentatie in Paradiso Amsterdam. Ook krijgen zij van Muziekhuis Guus Arons uit Heerlen een Personal Service Team die hen helpt met hun instrumenten voor en tijdens Pinkpop!

Bron: Persbericht Stichting Popmuziek Limburg 9-03-2014 / foto: Sharik Derksen

Epica op Pinkpop 2014
Na de aankondiging van Metallica, Mastodon en Avenged Sevenfold kan Pinkpop de volgende metalact van formaat aankondigen. Niemand minder dan de Nederlandse top metal-act Epica zal op zaterdag 7 juni de tent op zijn voegen doen trillen met een spectaculaire en snoeiharde show.

Het zestal, onder aanvoering van de beeldschone Simone Simons, heeft er al een decennium aan de top van de metal-scene op zitten, wat vorig jaar uitvoerig werd gevierd tijdens het uitverkochte Retrospect optreden in het Klokgebouw in Eindhoven. Met hun zesde album getiteld 'The Quantum Enigma', die in mei uit zal komen, is Epica klaar om de rest van de wereld te veroveren, met als aftrap de show op Pinkpop.

Op de Pinkpop Perspresentatie die plaats vindt op woensdag 12 maart 2014 in poptempel Paradiso te Amsterdam geeft behalve The Boxer Rebellion, ook Epica een voorproefje van hun show op Pinkpop 2014.
Zie ook 2005 en 2010
Bron: eropuit

Editors op Pinkpop 2014
) Editors staat op zondag 8 juni de Mainstage. Het is de vierde keer dat Editors op het festival staan. Eveneens spelen onder andere Rudimental, Robert Plant en Ed Sheeran ook zondag op het Landgraafse festival.

Editors is inmiddels een vaste waarde op het oudste popfestival van Europa. De band van zanger Tom Smith komt al voor de vierde keer naar Pinkpop. In 2010 was Editors voor het laatst op het Megalandterrein te zien. Editors scoort elk jaar hoog in de Gouden Tip van Pinkpop. Een lijst waarin de bezoekers van het festival hun favoriete artiest kenbaar kunnen maken. Op dit moment is de band bezig aan een Europese tournee. Volgende maand wordt de nieuwe single 'Sugar' uitgebracht, afkomstig van het vierde album 'The weight of your love', dat halverwege vorig jaar verschenen is. Toen was de groep ook afsluiter op de Belgische evenknie van Pinkpop, Rock Werchter.
Bron: De Limburger door Peter van de Berg

Pinkpop praat met Rolling Stones
De kans dat Pinkpop-oprichter Jan Smeets The Rolling Stones weet te strikken als een van de twee hoofdacts van het Limburgse popfestival, wordt steeds groter. Onderhandelingen met de legendarische rockers zouden in een vergevorderd stadium zijn.

Jan Smeets kan de komst van The Stones nog niet definitief bevestigen. De Pinkpopbaas legt aan RTL Boulevard uit dat zelfs als de managers en tourplanners eruit komen, de artiesten zelf het laatste woord hebben. Pinkpop maakte al eerder bekend dat onder andere Mastodon, Ed Sheeran, Stromae en Metallica in juni op het festival in Landgraaf zullen optreden.
Bron: AD

Stormae als vierde artiest op Pinkpop 2014
De Brusselse artiest Stormae heeft net tijdens zijn verassingsbezoek en -optreden in 3FM's Glazen Huis bekendgemaakt dat hij een show zal geven op Pinkpop 2014. Stormae is een dichter, kunstenaar en chansonnier in één, gevangen in een lang, tenger postuur met een aparte motoriek. Zijn fotogenieke gezicht en opvallende kledij verhullen de bescheiden, beleefde en innemende Paul van Haver. Een 'doodgewone' Brusselse twintiger die naar eigen zeggen personages creëert in zijn muziek: een etalagepop als vaderfiguur in Papaoutai, een dronkenlap met liefdesverdriet in Formidable en een androgyn wezen met twee gezichten in Tous Les Mêmes. Na zijn uitverkochte clubtour en een reeds uitverkochte Heineken Music Hall is Pinkpop de logische volgende stap, waar hij op 9 juni op het podium staat.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 22 december 2013


Bastille terug naar Pinkpop
Zanger Dan Smith van het Britse Bastille heeft gisteren live, tijdens de sluiting van het Glazen Huis van 3FM's 'Serious Request 2013', laten weten dat de band volgend jaar voor een aantal shows naar Nederland komt. Gelukkig wordt Pinkpop daarbij niet overgeslagen. Bastille scoorde afgelopen jaar grote hits met Pompeii, Of The Night en Things We Lost In The Fire, allemaal afkomstig van debuutalbum "Bad Blood", en staat in maart 2014 op de planken van een reeds uitverkochte Heineken Music Hall. Stond de band afgelopen jaar nog als invaller op de Brand Bier Stage van Pinkpop, nu mag Bastille band zich dus geheel terecht opmaken voor een spot op de 3FM stage op zaterdag 7 juni.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 19 december 2013


de Gouden Tip
Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de Gouden Tip waarbij de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels kunnen bepalen. Via de website en de facebook-pagina kan men tot 24 december a.s. drie favoriete acts opgeven. De Gouden Tip is voor de organisatie in al die jaren een uitstekend middel gebleken om te horen welke nieuwe acts men wil zien op Pinkpop en tevens maken de deelnemers kans op allereerste entreekaarten voor het festival.

Arcade Fire op Pinkpop 2014
Met de bevestiging van Arcade Fire is er weer een prachtige naam toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2014. De Canadese rockband is een van de spannendste acts van het moment en staat geprogrammeerd op Pinkstermaandag 9 juni. De band gevormd rond het echtpaar Win Butler en Régine Chassagne bracht op 25 oktober hun nieuwe album 'Reflektor' uit. 'Reflektor' is de door critici bejubelde opvolger van album 'The Suburbs' en bijbehorende single 'We Used To Wait', waarmee Arcade Fire definitief doorbrak. 'We Used To Wait' werd zelfs Megahit op 3FM.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 11 december 2013


Metallica, eerste headliner voor Pinkpop 2014
) De Pinkpop organisatie kondigt Metallica aan als de eerste headliner voor Pinkpop 2014. De band stond in 2008 al op Pinkpop, dat toen voor de eerste keer niet plaatsvond in het Pinksterweekend. Deze keer is dat wel het geval en zal de band het festival afsluiten op Pinkstermaandag 9 juni. De band komt naar Landgraaf voor een all request show; voor het eerst in het bestaan van deze band met talloze platina albums en prijzen op hun naam. Als een speciaal eerbetoon aan de fans zal de band “Metallica by Request” introduceren, de ultieme interactieve Metallica show ervaring. De kaartverkoop voor de 45e editie van Pinkpop begint op zaterdag 15 maart 2014 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en de bekende eigen voorverkoopadressen in Limburg.

Fans die online tickets kopen voor Pinkpop worden uitgenodigd om te stemmen en zo de setlist van hun dromen samen te stellen met Metallica songs. Ze krijgen de kans om hun eigen setlist samen te stellen uit meer dan 30 jaar Metallica materiaal, bestaand uit bijna 140 nummers. Van de traditionele set van 18 nummers die Metallica zal spelen zullen er 17 afkomstig zijn uit de bovenste regionen van deze de lijst en, omdat de band ook een bijdrage wil leveren, is het achttiende nummer een gloednieuw nummer! Fans kunnen op metallic.com bekijken op welke nummers is gestemd door andere fans en het wat het eindresultaat is voor hun show.

We worden zo langzamerhand knettergek tussen de vier muren van de studio en zijn eraan toe om in mei en juni volgend jaar weer nieuwe energie te krijgen van onze toegewijde Europese vrienden,' zegt drummer Lars Ulrich. 'Bovendien wordt het allemaal nog leuker doordat onze gekke fans de nummers uitkiezen die we gaan spelen, en ze halen een last van mijn schouders omdat ik degene ben die normaal gesproken de setlist opstelt!'
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 2 december 2013Programma 2014
Zaterdag 7 juni: 14.30 - 23.00 uur
Brand Bier Stage 3FM Stage Stage 4 Mainstage
14.30 - 15.00 Les Djinns 16.00 - 17.00 Haim 15.00 - 16.00 Paceshifters 15.00 - 16.00 Ed Kowalczyk
16.00 - 17.00 Thé Lau/The Scene 18.00 - 19.00 Joe Bonamassa 17.00 - 17.45 Afterpartees 17.00 - 18.00 Flogging Molly
18.00 - 19.00 White Lies 20.00 - 21.00 Bastille 19.00 - 20.00 Gecko 19.00 - 20.00 John Mayer
20.00 - 21.00 Epica 21.00 - 22.30 The Rolling Stones

Zondag 8 juni: 11.00 - 23.00 uur
Brand Bier Stage 3FM Stage Stage 4 Mainstage
12.45 - 13.30 Taymir 12.45 - 13.30 North Mississippi Allstars 15.15 - 16.15 Nina Nesbitt 13.30 - 14.15 Chef'Special
14.15 - 15.15 Portugal. The Man 14.15 - 15.15 Limp Bizkit 17.15 - 18.15 Intergalactic Lovers 15.15 - 16.15 The Kooks
16.15 - 17.15 Twenty One Pilots 16.15 - 17.15 Rudimental 19.15 - 20.15 Brother & Bones 17.15 - 18.15 Ed Sheeran
18.15 - 19.15 The Boxer Rebellion 18.15 - 19.15 Paolo Nutini 19.15 - 20.15 Editors
20.15 - 21.15 John Newman 20.15 - 21.15 Robert Plant and The Sensational Space Shifters 21.15 - 22.30 Arctic Monkeys

Maandag 9 juni: 10.00 - 23.00 uur
Brand Bier Stage 3FM Stage Stage 4 Mainstage
12.00 - 12.40 Clean Bandit 12.00 - 12.40 Jett Rebel 14.40 - 15.40 Birth of Joy 12.40 - 13.40 Mastodon
13.40 - 14.40 Ghost 13.40 - 14.40 Kodaline 16.40 - 17.30 Powerman 5000 14.40 - 15.40 Rob Zombie
15.40 - 16.40 Young the Giant 15.40 - 16.40 Stromae 18.10 - 18.40 Dj AK 16.40 - 17.40 Biffy Clyro
17.40 - 18.40 Bombay Bicycle Club 17.40 - 18.40 Jake Bugg 18.40 - 19.40 Kraantje Pappie 18.40 - 19.40 Avenged Sevenfold
19.40 - 20.40 Gogol Bordello 19.40 - 20.40 Arcade Fire 20.40 - 22.30 Metallica
Wijzigingen programma tot op de concertdag(en) voorbehouden