43e EDITIE / 25e KEER IN LANDGRAAF
2012 Updated 5 juni 2013
Datum: 26 t/m 28 mei 2012
Acts: zie programma  Info voor Landgraaf bezoekers

Locatie: Megaland Landgraaf / Kaart van gebied rond Pinkpop met afgezette gebieden, parkeerplaatsen en campings

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 160,00. losse dagkaart kost € 80,00 (v.v. prijzen excl. € 5,00 servicekosten).
De voorverkoop voor Pinkpop 2012 start zaterdag 3 maart
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, Koop je kaartje in ieder geval NIET hier.
Natuurlijk wel ff goed checken dat je originele kaarten koopt. Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: weet waar je koopt.

Weer: hopelijk droog en zonnig, als het maar geen modderboel wordt
Toeschouwers: 61.000 totaal

Presentatie: Eric Corton, Giel Beelen, Michiel Veenstra, Roosmarijn Reijmer

BELANGRIJKE OPROEP:
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!

Recencies zaterdag  Recencies zondag  Recencies maandag  Krantenartikelen   Statistieken  Veel online videoclips  Meer online videoclips  Setlists  Pinkpop foto's  Cultura24  Live XS Magazine

NS en Veolia treinen samen naar Pinkpop
Pinkpopgangers kunnen dit jaar gebruik maken van dubbeldekkers van de NS die pendelen tussen Heerlen en het station in Landgraaf. Tot nog toe regelde alleen vervoerder Veolia het vervoer tijdens Pinkpop, maar NS en Veolia zijn overeengekomen dat voortaan samen te doen. Directeur René de Beer van Veolia Limburg bevestigde vrijdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten. De extra treinen op het 3 kilometer lange traject kostten Veolia in vorige jaren veel geld. Pinkpopgangers kunnen nu drie keer per uur een dubbeldekker van de NS, en twee keer per uur een trein van Veolia instappen.

Pinkpop begint op 26 mei. De regeling geldt tijdens het festival op zaterdag tot en met dinsdagochtend. De intercities rijden in Heerlen overigens niet door tot Landgraaf, reizigers moeten wel overstappen. Komende donderdag wordt het verlengde 'Pinkpopperron' van Landgraaf geopend. Een van de perrons wordt uitgebreid omdat tot nog toe reizigers van de speciaal voor Pinkpop verlengde treinen moesten uitstappen op plaatsen waar het perron ontbrak. Het nu 85 meter lange perron wordt verlengd tot 146 meter, en het wordt van 3 meter ruim 6 meter breed. Tijdens Pinkpop maken vele tienduizenden mensen van het station gebruik.
Bron: Volkskrant 18 mei 2012

Pinkpop-letters weer "pretty in pink"
Medewerkers van Relim zorgen er ook dit jaar voor dat de 2,5 meter hoge Pinkpopletters er weer piekfijn bij staan tijdens de 43e editie van Pinkpop.

Vorig jaar kreeg Relim de opdracht om 2,5 meter hoge letters te fabriceren die samen de zin “I love PINKPOP” vormden. De medewerkers van de leerwerkplaats Metaal zorgden voor een stevige metalenconstructie en de leerwerkplaats Hout verzorgde de volledig uit resthout bestaande bekleding.

De, door het vele beklimmen en beschrijven van bezoekers, gehavende letters worden nu weer door medewerkers van Relim opgeschuurd, geplamuurd en Pinkpop-roze geschilderd, zodat het “I love PINKPOP” ook tijdens de 43e editie van het festival er weer helemaal “pretty in pink” bij staat.
Bron: Relim

De hele week Pinkpop-voorpret op Cultura24!
Tijdens het Pinksterweekeinde (26-28 mei as.) kunt u Pinkpop 2012 - drie dagen lang in volle glorie - live volgen op Cultura24 (én via Nederland 3, 3FM, 101TV en VPRO's 3voor12). Daarom staat de hele week ervoor bij ons in het teken van de Pinkpop-voorpret: we kijken terug, blikken vooruit en hebben heel veel Bruce Springsteen. Maandag 21 mei t/m vrijdag 25 mei 2012, elke dag vanaf 20:00 uur
Meer dan 4 uur THE BOSS!
Bruce Springsteen sluit dit jaar - zoals u ongetwijfeld weet - met zijn E Street Band Pinkpop 2012 af. Bij ons kijkt u ter voorbereiding naar Wings for wheels - The making of Born To Run, een documentaire van Thom Zimny over de ontstaansgeschiedenis van zijn beroemdste album (uit 1975) én we hebben een drie uur durend concert van The Boss en band, opgenomen in het Londense Hyde Park in 2009.
We blikken terug (met o.a. Doe Maar, Kid Creole en John Mayer)
Ook dit jaar gaan we dertig jaar terug in de Pinkpop-tijd voor een ruime samenvatting van editie 13 in 1982, toen nog gehouden in Geleen met optredens van thans illustere acts als Doe Maar, Kid Creole & The Coconuts, Mink DeVille en ZZ Top. Ook selecteerden we 2 recentere hoogtepunten uit de PP-historie, te weten: John Mayer (2010) en Garbage (1998), omdat beide acts met een nieuw album komen.

We blikken vooruit (met o.a. Moss, Soundgarden en The Cure)
Behalve ruim aandacht voor de allergrootste act op deze Pinkpop-aflevering - Bruce Springsteen - laten we ook nog eens zien hoe Soundgarden (die sinds 2010 weer bij elkaar zijn en zullen optreden op editie 2012) tekeer ging 20 jaar geleden. Ook herhalen we die prachtige aflevering van 3voor12 presenteert…, geheel gewijd aan een recent concert van Pinkpop-opener Moss en we laten de mooiste clips van zaterdag-headliner The Cure zien.

Wanneer op Cultura24?
Pinkpop-voorpret-themaweek: maandag 21 mei tot en met 25 mei 2012, vanaf 20:00 uur, de gehele voorpretprogrammering (inclusief drie prijsvragen!) vindt u hier:
Pinkpop 2012 Live: zaterdag 26 mei tot en met maandag 28 mei 2012, meer informatie over de live-uitzendingen vindt u via hier
Bron: New Frontiers

Pinkpop Expo: Pinkpop, de Geleen jaren 1970-1986
De eerste expositie die Buro Pinkpo in de Pinkpop Expo organiseert is: Pinkpop, de Geleen jaren 1970- 1986. De Pinkpop Expo neemt je mee terug in de tijd van het prille begin van Pinkpop. Bekijk legendarische foto's van de vele bezoekers of artiesten als Mick Jagger, Sting, Bono en vele anderen of ga achteruit zitten in de Pinkpop bioscoop voor de echte Pinkpop beleving. Naast de foto's en videobeelden vind je in de Pinkpop Expo ook historische documenten zoals eerste begrotingen, contracten van bands destijds, vergunningen en briefwisselingen. Je krijgt zo een idee van hoe het organiseren van een popfestival er in de jaren '70 en '80 eraan toe ging. Van iedere Pinkpop editie van 1970 tot 1986 vind je een overzicht van de belangrijkste cijfers en de meest indrukwekkende foto's. Kortom: de Pinkpop Expo is een must see voor de Pinkpop fans van vroeger én voor die van vandaag!

Voor de fans van Pinkpop is de tentoonstelling over Pinkpop, de Geleen jaren 1970- 1986 de gehele maand maart elke donderdag en vrijdag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. Bezoekers ontvangen tevens de nieuwe Pinkpop 2012 sticker en de alombekende ansichtkaart. Gratis entree voor kinderen tot 12 jaar onder begeleiding. Voor (groeps-)bezoek buiten bovenstaande openingstijden kunt u contact opnemen via email Routebeschrijving
Bron: Agenda Sittard-Geleen

Lineup compleet
De line-up van Pinkpop is compleet. Festivaldirecteur Jan Smeets heeft nog drie bands toe kunnen voegen aan het programma. Helaas heeft hij ook een tegenvaller moeten incasseren. De groep Kasabian heeft afgezegd vanwege een privéaangelegenheid. In plaats van de Britse band treedt nu Kyuss Lives! op en als opener op de Mainstage staat nu de Nederlandse groep Moss. Van deze band verscheen in januari hun derde album 'Ornaments'. Deze plaat werd door Nederlandse muziekcritici goed ontvangen.
Daarnaast komt singer/songwriter Jonathan Jeremiah optreden. De Londenaar speelde onlangs al Nederlandse poppodia plat. Nu speelt hij op Pinkstermaandag in de Converse-tent. De Duitse band The Bosshoss maakt het programma compleet. De stadscowboys openen zondag op het 3FM-stage.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop

Pinkpop niet in gevaar door politiestaking
Het popfestival Pinkpop komt niet in gevaar, ook niet als de politie gaat staken. Dat heeft organisator Jan Smeets dinsdag gemeld in het programma van Giel Beelen op 3FM. 'Wij geven een miljoen per jaar uit aan veiligheid', stelt Smeets. 'De meeste security komt van een apart bedrijf en hebben we zelf in de hand. De politie helpt vooral mee in het buitengebied.' De organisator van het jaarlijkse festival in Landgraaf stapt ook niet naar de rechter als de politie de aangekondigde acties doorzet. 'Dan doen we het dit jaar gewoon zonder de politie.'
Bron: AD 10-04-2012

Frietjes voor vrijwilligers Pinkpop van Op de Bies
Landgraaf viert de 25ste editie van Pinkpop én het 10de jaar dat de vrijwilligers van Op de Bies meewerken aan het festival. Pinkpop wordt elk jaar weer mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die rondom het Pinksterweekend allerlei werkzaamheden verrichten. De inwoners van Op de Bies, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt, zijn dit jaar al voor de 10de keer van de partij om mee te helpen aan het festival.
Vanwege dit dubbele jubileum en natuurlijk als bedankje aan de vrijwilligers van Op de Bies, staat er op dinsdag 15 mei om 15.00 uur een frietwagen bij Op de Bies, Hereweg 145, waarvan alle vrijwilligers eens goed mogen smullen. Ook burgemeester Raymond Vlecken en wethouder evenementen Pierre Verbraak zijn aanwezig om de vrijwilligers hartelijk te bedanken.
Bron: Nieuwsbank

Limp Bizkit naar Kerkrade
Fred Durst, frontman van Limp Bizkit, is een groot liefhebber van Nederland en komt daarom nog een keertje terug. Na het optreden vorig jaar, staat het Amerikaanse Limp Bizkit op woensdag 20 juni wederom in de Heineken Music Hall. Een dag later is de Rodahal in Kerkrade het toneel voor Limp Bizkit. De voorverkoop voor de concerten van Limp Bizkit start aanstaande vrijdag 30 maart, vanaf 11.00 uur.
Het is Fred Durst gelukt om met het bombastische Limp Bizkit meer eenheid in plaats van rivaliteit tussen rock en hip hop te scheppen. De eerste single, 'Nookie', van het doorbraakalbum 'Significant Other' uit 1999 werd een grote radiohit, die doordrong tot zowel fans van rap- als rockmuziek. Een jaar later lag 'Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water' op de planken, een plaat waarvan in de eerste week al een miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Limp Bizkit heeft wereldwijd ruim 40 miljoen albums verkocht en meerdere MTV Europe Music Awards, een MTV Video Music Award en een American Music Award in de wacht gesleept. Successingles waren er onder andere met 'Break Stuff', 'Faith', 'Take a Look Around' en het eerder genoemde 'Nookie'. Limp Bizkit bestaat sinds 2009 weer uit de oude formatie, inclusief gitarist Wes Borland, en vorig jaar is hun nieuwste plaat 'Gold Cobra' uitgekomen. Limp Bizkit is terug! Op 21 juni bewijzen Fred, Wes, Sam (bas), John (drums) en sampler DJ Lethal het in Kerkrade.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop

Geleen Calling presenteert “Pinkpop welkom concert”
Op woensdag 23 mei, 3 dagen voor Pinkpop, presenteert Geleen Calling het “Pinkpop welkom concert”. De Engelse post/rock band iLiKETRAINS en de winnaar van Nu of Nooit Major Tom treden hier op. Hoofdact iLiKETRAiNS timmert al jaren aan de weg en heeft de voorprogramma's van o.a. Editors, Sisters of Mercy en British Sea Power verzorgt. Een act die zeker niet zou misstaan op Pinkpop dit jaar, maar met optredens in de Paradiso, Rotown en Geleen Calling hoeft niemand deze band uit Leeds te missen. In “De Boerderij” in Geleen zal iLiKETRAiNS hun nieuwe album “The Shallows” presenteren.
Voorafgaand en tussendoor zal DJ Har de Pinkpop stemming er goed inhouden met een mix van o.a. the Cure, The Specials, Kasabian, The Wombats en meer. Geleen Calling gaat zo samen met iLiKETRAiNS en Major Tom zorgen voor een lekkere Pinkpop warming-up! Het is alleen mogelijk tickets voor “Pinkpop welkom concert” van 23 mei a.s. te reserveren via deze website van Geleen Calling.

Pinkpop-dag met Bruce Springsteen uitverkocht
De dagkaarten voor de Pinkpop-maandag zijn uitverkocht. Bruce Springsteen is dan afsluiter. "Mensen stonden weer overal in de rij voor kaartjes", aldus festivalorganisator Jan Smeets. "Alleen nu staan ze in de rij te twitteren."

Eerder op de middag leek het er al op dat de laatste dag van het driedaagse popfestival in Landgraaf uitverkocht was, vanwege een storing bij de kaartverkoop in België. "Het systeem was vastgelopen, dus ineens sprongen allemaal Belgen in de auto om bij een postkantoor over de grens kaarten te kopen", vertelt Smeets zaterdag tegen NU.nl.
Kort na 13.00 uur zijn weer nieuwe kaarten vrijgegeven, maar die zijn inmiddels verkocht. In Duitsland verliep de verkoop een stuk voorspoediger, ondanks dat Springsteen datzelfde weekend optreedt in het nabij gelegen Keulen. "De kaarten die we voor Duitsland beschikbaar gesteld hadden waren binnen vijf minuten weg", zegt de organisator.
Terugkijkend op ticketverkopen van de afgelopen jaren, trekt Smeets zijn conclusies. "Bruce Springsteen en Coldplay waren de grootste headliners wat kaartverkoop betreft", erkent hij. Ook dagkaarten van zaterdag en zondag alsmede passe-partouts zijn dit jaar weer erg in trek, meldt Smeets. "De kaartverkoop gaat even hard als in 2009 en 2010."

Bij de fysieke verkooppunten zijn echter her en der nog enkele kaarten voor Pinkpop-maandag beschikbaar. Ze zien de entreebewijzen echter minder snel de deur uitvliegen dan in 2009, toen Springsteen ook op Pinkpop stond. "Er stond vanmorgen wel een gezellige rij", zegt een verkoopmedewerker van platenzaak Music Machine in Sittard. Ook bij muziekwinkel Satisfaction in Heerlen, een populair verkooppunt voor Pinkpop-kaarten, was het dit jaar aanzienlijk minder druk dan in 2009. "De mensen druppelen binnen voor de laatste kaarten", aldus een medewerker. "Maar vanochtend stonden er toch zo'n honderd man voor de deur, dus we zijn eerder opengegaan."

In totaal zijn er 50.000 weekendkaarten beschikbaar voor Pinkpop en nog eens 20.000 losse dagkaarten per festivaldag. Dat is de maximale capaciteit, maar bij 60.000 bezoekers per dag vindt Smeets dat het festival al uitverkocht is. "De laatste zes jaar is Pinkpop meer dan uitverkocht, maar er zijn nooit 70.000 man."
Toen Bruce Springsteen in 2009 te zien was op Pinkpop met The E Street Band, vierde het festival zijn veertigste verjaardag. Inmiddels is saxofonist Clarence Clemons overleden. Afgelopen vrijdag verscheen Springsteens zeventiende studioalbum Wrecking Ball, waarop Clemons op twee nummers te horen is.
Bron: NU.nl.

Programma bekend
Van de geplande 38 acts hebben er momenteel 33 hun komst naar de 43e Pinkpop bevestigd.
Programma zaterdag 26 Mei 15.00-23.00 uur: Will and the People, The Afghan Whigs, Ben Howard, Major Tom, The Ting Tings,The Asteroids Galaxy Tour, Kyuss Lives, Kasabian, Anouk,The Cure (2 uur)

Programma zondag 27 Mei 13.00-23.00 uur: Bombay Bicycle Club, Sharon Jones and the Dap-Kings, Chase & Status, Mastodon, The Wombats, Racoon, Keane, Babylon Circus, The Kyteman Orchestra, Soundgarden, Linkin Park

Programma maandag 28 Mei 12.00-23.00 uur: Serena Pryne & The Mandyvilles, Chef'Special, Paul Kalkbrenner, Blood Red Shoes, Herbert Grönemeyer, The Hives, James Morrison, Gers Pardoel, Seasick Steve, The Specials, Mumford and Sons, Bruce Springsteen & The E Street Band (2 uur)
Bron: Persbericht Buro Pinkpop / foto: Rene Keijzer

Anouk op 43e Pinkpop
AMSTERDAM - Nadat eerder al de komst van Bruce Springsteen, The Cure, Mumford & Sons en Soundgarden was bevestigd maakt Pinkpop vandaag bijna haar volledige programma van haar 43e editie bekendgemaakt. Daarop staan verder onder meer Linkin Park, Keane, James Morrison en Hollands glorie Anouk, Kyteman Orchestra en Racoon.

De komst van Anouk naar Landgraaf is opmerkelijk. De zangeres kondigde aan voorlopig een punt te zetten achter haar cariere als artieste na haar concerten in GelreDome en in Belgie volgende maand. Geruchten over een optreden op Pinkpop werden vorige week nog ontkend door de zangeres. In 2009 stond ze voor het laatst op het festival.

Verder ziet Pinkpop met name veel andere oude bekenden. Linkin Park, Keane, Racoon, Kasabian, Kyteman, evenals eerder bekendgemaakte Bruce Springsteen en zijn E Street Band, Soundgarden; allen stonden eerder in Landgraaf.

Dat geldt niet voor de Nederlandse debutanten Chef'Special en rapper Gers Pardoel. Opmerkelijk ook zijn de Duitse Herbert Grönemeyer en de Engelse singer-songwriter James Morrison, die stilistisch buiten de boot vallen. Maar hetzelfde kan gezegd worden voor dj Paul Kalkbrenner.
Bron: De Telegraaf 29-02-2012

Mumford & Sons op Pinkpop 2012
Meer dan 20.000 Pinkpopfans gaven via de website hun Gouden Tip door aan de organisatie. Uit al deze inzendingen probeert de organisatie ieder jaar weer enkele bands te contracteren. Met de komst van Mumford & Sons kan de organisatie dan ook een veel gevraagde act bevestigen. Deze Britse band werd pas in december 2007 opgericht door Marcus Mumford (vocalen, gitaar en drums), Winston Marshal (vocalen, banjo), Ben Lovett (vocalen, keyboard, orgel) en Ted Dwane (vocalen, dubbele bas). Het debuutalbum “Sign No More”, waarvan er wereldwijd meer dan 4 miljoen stuks zijn verkocht, staat vol banjo's, accordeons en contrabassen die een mix van country, bluegrass en folk laten horen. Kortom een festivalband bij uitstek. Zo zette de band Lowlands in 2010 en Glastonbury in 2011 nog op zijn kop. Later dit jaar komt hun tweede album uit. De band staat op Pinkstermaandag voor afsluiter Bruce Springsteen & The E-Street Band op het hoofdpodium geprogrammeerd. Bron: Persbericht Buro Pinkpop

Weekdeals (728x90)

Pinkpop deelt btw-verhoging met festivalgangers
Popfestival Pinkpop neemt de helft van de btw-verhoging op podiumkunsten voor eigen rekening. De organisatie heeft besloten om het leed het eerste jaar te delen met de bezoekers. "Aan de aangekondigde alom vervloekte verhoging van de btw van zes naar negentien procent valt niet te ontkomen", meldt de organisatie dinsdag. "Dat zou betekenen dat een dagkaart voor Pinkpop minimaal tien euro duurder moet worden en een weekendkaart minimaal twintig euro."

De organisatie verhoogt de prijzen voor de toegangskaarten in plaats daarvan met vijf euro voor dagkaarten en tien euro voor weekendkaarten. De voorverkoop begint op 3 maart.
Bron: Metronieuws.nl / foto: 3POOT-Buro Pinkpop

Pinkpop 2012 maakt afsluiter bekend
Bruce Springsteen mag volgend jaar Pinkpop 2012 afsluiten. Het Limburgse popfestival maakte dat zojuist op zijn website bekend. Bruce Springsteen & The E-street Band zullen op de derde en laatste dag op het hoofdpodium optreden en daarmee het festival ten einde brengen. Springsteen is het grote idool van Pinkpopbaas Jan Smeets. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het feit dat Smeets 50 jaar geleden zijn eerste popconcert organiseerde. Ruim twee jaar geleden, tijdens Pinkpop 2009, trad Bruce Springsteen ook al eens op. Toen was het de zaterdagafsluiter. Volgens de site was Pinkpop een van de eerste optredens die in het Europese tourschema van Springsteen werd gezet. Bruce zou dermate goede herinneringen hebben aan zijn optreden op het 40-jarig jubileum van Pinkpop in 2009 dat hij graag weer wilde terugkeren naar Landgraaf. Zijn optreden zou gelden als de enige show in de Benelux.
Springsteen is het idool van Pinkpopbaas Jan Smeets. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het feit dat Smeets 50 jaar geleden zijn eerste popconcert organiseerde.

Jan Smeets Award
Mojo Concerts maakte bekend een nieuwe award in het leven te hebben geroepen: de Jan Smeets Award. Deze gaat voortaan elk jaar naar een band, muzikant of instelling die hem volgens Smeets verdient. De award en de bijbehorende 20.000 euro worden voor het eerst uitgereikt tijdens de presentatie van het volledige Pinkpopprogramma in februari. Pinkpop 2012 vindt plaats van zaterdag 26 tot en met maandag 28 mei.
Bron: AD

Pinkpop 2012 'gewoon' tijdens Pinksteren
In tegenstelling tot geruchten op internet, wordt Pinkpop volgend jaar gehouden tijdens het pinksterweekend.
De 43ste editie is op 26, 27 en 28 mei 2012. Op internet circuleren geruchten dat de organisatie voor een ander weekend zou kiezen. Maar desgevraagd laat die weten dat Pinkpop volgend jaar tijdens Pinksteren is.
Bron: L1 7 september 2011

Pinkpop-apps nu te downloaden

Er is een officiele Android app te downloaden
Deze geüpdate & officiële App van Pinkpop! (versie 1.2) biedt o.a.
- Het complete programma overzicht met live alle updates.
- Alle artiesten met hun biografieën en foto's.
- Het laatste Pinkpop nieuws via een live stream.
- Live Twitter feed.
- Makkelijke plattegrond, zodat je weet waar je bent!
- FAQ, met alle veelgestelde vragen overzichtelijk op een rij

Er is een ook een Iphone app te downloaden


Pinkpop op Fonos
Op Fonos vindt u een schat aan albums van memorabele bands en artiesten uit Nederland die ooit furore maakten op Pinkpop. We hebben alvast tien tips voor u geselecteerd maar uiteraard is het aanbod niet beperkt tot deze juweeltjes...lees verder


Programma 2012
Zaterdag 26 mei: 15.00 - 23.00 uur
Conversestage 3FM Stage Mainstage
16.00 - 16.45 Will And The People 16.00 - 17.00 Major Tom 15.00 - 16.00 Moss
17.45 - 18.45 The Afghan Whigs 17.45 - 18.45 The Asteroids Galaxy Tour 16.45 - 17.45 Kyuss Lives
19.45 - 20.45 Ben Howard 19.45 - 20.45 The Ting Tings 18.45 - 19.45 Anouk
20.45 - 22.30 The Cure

Zondag 27 mei: 11.00 - 23.00 uur
Conversestage 3FM Stage Mainstage
14.00 - 15.00 Hungry Kids of Hungary 14.00 - 15.00 The Bosshoss 13.00 - 14.00 Babylon Circus
16.00 - 17.00 Bombay Bicycle Club 16.00 - 17.00 Mastodon 15.00 - 16.00 Racoon
18.00 - 19.00 Sharon Jones & The Dap Kings 18.00 - 19.00 The Wombats 17.00 - 18.00 The Kyteman Orchestra
20.15 - 21.15 Chase & Status 20.15 - 21.15 Keane 19.00 - 20.15 Soundgarden
21.15 - 22.30 Linkin Park

Maandag 28 mei: 10.00 - 23.00 uur
Conversestage 3FM Stage Mainstage
12.00 - 12.45 Serena Pryne & The Mandevilles 12.00 - 12.45 Rival Sons 12.45 - 13.30 Gers Pardoel
13.30 - 14.30 Jonathan Jeremiah 13.30 - 14.30 Blood Red Shoes 14.30 - 15.30 Sea Sick Steve
15.30 - 16.30 Miike Snow 15.30 - 16.30 Herbert Grönemeyer 16.30 - 17.30 The Specials
17.30 - 18.30 Chef' Special 17.30 - 18.30 The Hives 18.30 - 19.30 Mumford & Sons
19.30 - 20.30 Paul Kalkbrenner 19.30 - 20.30 James Morrison 20.30 - 22.30 Bruce Springsteen & The E-Street Band
Wijzigingen programma tot op de concertdag(en) voorbehouden