49e EDITIE / 31e KEER IN LANDGRAAF
2018 Updated 18 juni 2018
Datum: 15 t/m 17 juni 2018
Acts: zie programma  Info voor Landgraaf bezoekers

Locatie: Megaland Landgraaf

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 220,00. losse dagkaart kost € 100,00 (v.v. prijzen excl. € 10,00 servicekosten). De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 24 februari 2018. o.v.
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, koop je kaartje in ieder geval NIET hier.
Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: weet waar je koopt. Toch opgelicht, meldt dit hier

Weer: het liefst warm
Toeschouwers: 67.000 totaal

Presentatie: Eric Corton, Domien Verschuuren, Eva Cleven en Sander Ruijters

BELANGRIJKE OPROEP:
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!

Pinkpop-gangers geschokt door tragedie: 'Echt afschuwelijk'
Festivalgangers reageren geschokt op de dodelijk aanrijding bij het Pinkpop-terrein die maandagmorgen aan één slachtoffer het leven kostte.
Een bestelbusje reed rond vier uur in op een groepje voetgangers. Eén van hen overleefde dat niet, drie anderen raakten zwaargewond. De bestuurder van de auto ging er na de aanrijding vandoor en wordt nog gezocht. De aanrijding vond plaats op de Mensheggerweg, vlakbij de ingang van camping B. Veel bezoekers van het festival in Landgraaf ontdekten pas vanochtend welk drama zich in het holst van de nacht had afgespeeld. "Wij dachten dat er ergens brand was", zeggen vriendinnen Wieke (29) en Maaike (28) uit Twente. "Om zeven uur kwamen de appjes van familie: is alles ok? Toen pas hoorden we wat er was gebeurd. Bizar, heftig."

Wekservice Van grote paniek was geen sprake op de camping. "Ik dacht dat het een grap was", vertelt Marloes (23) uit Delft, die op een berg bagage op haar vriend wacht. "Normaal gesproken word je namelijk heel vroeg gewekt op de maandagochtend. Later kwamen ze ons echter vertellen dat de wekservice niet kwam, uit respect voor de slachtoffers. En toen zag ik het op het nieuws. Iedereen had het erover, maar paniek: nee."

Afschuwelijk Ook Eloy (24) uit Weert, die met een vriendengroep van de camping komt, dacht niet meteen het ergste toen hij al de sirenes hoorde. Enkelen van zijn vrienden sliepen er zelfs doorheen. "Mijn eerste reactie was: er is misschien iemand niet goed geworden. Maar nieuws verspreidt zich snel. Een kennis van mij had het gezien, net nadat het was gebeurd. Echt afschuwelijk."
Bron: De Limburger 18-05-2018

Zaterdag en zondag waren er per dag zo'n 67.000 bezoekers op de 49e editie van Pinkpop. Op vrijdag waren er zelfs 70.000. Dat zegt festivaldirecteur Jan Smeets, die zondagmiddag tevreden terugkeek op het festijn dat nog tot 's avonds laat doorgaat. Er waren van te voren in totaal 45.000 weekendkaarten verkocht. Daarnaast werden er nog 22.000 tot 25.000 dagkaarten verkocht. "Meer dan vorig jaar. Het is helemaal uitverkocht", aldus Smeets. Na de dip in 2005, toen slechts 20.000 mensen Pinkpop bezochten, is het festival de laatste jaren, op 2013 na, elk jaar uitverkocht geweest.

Dieven met 53 mobieltjes op Pinkpop aangehouden
Beveiligers op het popfestival Pinkpop in het Nederandse Landgraaf hebben twee Roemenen van 18 en 40 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van mobiele telefoons. Ze zijn overgedragen aan de politie. Het tweetal had 53 gestolen mobieltjes bij zich. De politie probeert nu de rechtmatige eigenaars te achterhalen en roept festivalbezoekers op aangifte te doen als hun smartphone is gestolen.

Info voor treinreizigers
Pinkpop: ga jij dit weekend met de trein naar Pinkpop? Zorg er dan voor dat je ook alvast een kaartje voor de terugreis koopt. Op station Landgraaf kun je namelijk géén gebruikmaken van de reguliere kaartautomaat.

Het weer op Pinkpop?
Hoe je een openluchtfestival beleeft, is voor een groot deel afhankelijk van het weer. Pinkpop begint vrijdag aan zijn 49e editie, wat doet het weer?
Vrijdag: mooie avond voor Pearl Jam
Weerplaza meldt dat vrijdag een overwegend droge dag wordt. De zon schijnt van tijd tot tijd en het wordt in de middag 23 graden in Limburg bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de avond zijn er hoge sluierwolken maar het blijft droog. Als de zon ondergaat ligt de temperatuur rond een graad of 20. Een aangename temperatuur dus als Pearl Jam op het hoofdpodium aan het optreden is. Rond middernacht is het al afgekoeld naar 15 graden. Het belooft een mooie avond te worden voor de festivalgangers op Pinkpop. Weerplaza adviseert wel een jasje mee te nemen voor als het afkoelt.

Zaterdag: felle zon met 's avond mogelijk een bui
Op zaterdag blijft het overdag over het algemeen droog. Weerplaza meldt dat de zon zeer krachtig kan zijn overdag en adviseert om je daarom goed in te smeren. In Landgraaf zijn er wolkenvelden met ruimte voor zonneschijn. Op het festivalterrein van Pinkpop wordt mogelijk de zomerse waarde van 25 graden gehaald. De wind houdt het tamelijk rustig in Landgraaf. In de avonduren is in Limburg wel kans op een enkele bui. Maar daar zal Dave Grohl van de Foo Fighters niet van schrikken.

Zondag: frisse en natte dag
Zondag wordt het een stuk minder mooi. Weerplaza meldt dat de lucht onstabiel van opbouw wordt wat betekent dat er vrij gemakkelijk buien kunnen ontstaan. Verspreid over de dag komen in Limburg enkele buien voor, maar zijn er ook wel droge momenten. Het is echter raadzaam om een poncho of paraplu mee te nemen. Met maximaal 21 graden en een frisse westelijke wind is het minder aangenaam dan de twee andere festivaldagen, maar dansen op Bruno Mars houdt je alsnog warm genoeg.
Bron: De Limburger 13-06-2018 door Redactie

Pinkpopganger stuit in nacht op gesloten A2
Bezoekers van Pinkpop moeten in de nachtelijke uren rekening houden met omleidingen op de A2. Tussen knooppunt Het Vonderen en de toerit Maasbracht gaat de weg zowel vrijdagavond als zaterdagavond om negen uur op slot om ’s morgens om acht uur pas weer open te gaan.
Omleidingsroute Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is in de planning van werkzaamheden wel rekening gehouden met het popfestival. "We kijken naar de drukte na afloop van PinkPop in de voorbije twee jaar. Dat aanbod van verkeer kan de omleidingsroute goed aan."
Vakantiedrukte
Bij het plannen van onderhoudswerk wordt niet alleen gekeken naar grote evenementen, maar ook naar andere wegafsluitingen in de omgeving. Dit om te voorkomen dat verkeer van de ene omleiding in de andere wordt gestuurd. Daarbij wil Rijkswaterstaat de werkzaamheden graag afronden voordat de vakantiedrukte op de A2 start. De afsluiting is alleen in de richting van Eindhoven. Op zondagavond, als de grootste groep PinkPopgangers huiswaarts gaat, blijft de A2 gewoon open.
Bron: De Limburger 12-06-2018 door Paul Bots

Pinkpop-pilsje kost dit jaar 2,71 euro
Een biertje (of een ander glaasje fris) op Pinkpop gaat je komend weekend 2,71 euro kosten.
Dat meldt festivalblog Festileaks na een whatsappgesprekje met Livecrowd, de klantenservice van de Pinkpop-organisatie. Festivalgangers moeten 9,50 euro betalen voor drie en een halve bon. Omgerekend komt dat neer op 2,71 per penning.

Geen verrassing
Dat de prijzen omhoog zouden gaan hing al een tijdje in de lucht. Jan Smeets zei dat ook al eerder, maar de daadwerkelijke prijs was nog niet bekend. De afgelopen jaren betaalde je steevast 2,50 voor de consumptiebonnen. Daarmee was Pinkpop jarenlang een goedkoop festival; concurrerende evenementen schroefden hun consumptieprijs al eerder op.


Voor de hogere prijs krijg je vanaf dit jaar wel muntjes in plaats van de aloude papieren bonnen. Voordeel daarvan is dat die kunststof penningen minder gemakkelijk kwijtraken in je volgepropte broekzak.
Bron: 1limburg.nl door Arthur Hubers 12-06-2018 / foto: Jean Wertz

Hollands zomerweer tijdens Pinkpop
Pinkpop krijgt prima zomerweer! Vrijdag is het droog met zonnige perioden en weinig wind. Met zonkracht 7 kun je snel verbranden. In het weekend neemt de kans op een bui toe. Vooral op zondag moet rekening gehouden worden met een enkele bui. Ook in het weekend is de zon geregeld te zien. De temperatuur ligt vrijdag en zaterdag rond 23 graden. Zondag is het een paar graden koeler.

Vrijdag begint de 49ste editie van Pinkpop. Tijdens de start is het prima weer met zonnige perioden, wat wolken en maxima van 23 graden. Omdat er weinig wind staat voelt het al snel aangenaam aan. Met UV-index 7 is het wel oppassen voor verbranding. Binnen een kwartier kun je al rood worden. Smeer je dus in! ’s Avonds daalt de temperatuur geleidelijk naar een graad of 16 en tijdens de nacht koelt het op de camping af naar circa 13 graden. Daarmee is het een paar graden warmer dan tijdens een normale juninacht. Het is verder droog met brede opklaringen.

Zaterdag begint prima met in de ochtend een lekker zomerzonnetje. Toch moet de regenponcho bij de hand worden gehouden. In de middag neemt namelijk de bewolking toe en er kan een bui ontstaan. Of de buien Landgraaf aan zullen doen is afwachten, maar het is zeker een dag om de lucht en neerslagradar in de gaten te houden. Bij een matige zuidwestenwind wordt het net als op vrijdag 23 graden. Mocht een bui overtrekken dan koelt het af tot onder 20 graden. Tijdens de avond en nacht neemt de kans op regen af. Het klaart op en de temperatuur daalt naar 13 graden.

Zondag wordt een licht wisselvallige dag. Soms is de zon te zien, maar donkere wolken kunnen uitgroeien tot een bui. Opnieuw loont het dus om even de radar te checken. De buien zijn waarschijnlijk niet zwaar en het grootste gedeelte van de dag is het droog. Het is iets minder warm dan voorgaande dagen met een graad of 20. De westenwind is matig.

Noodweer in 2014
In 2014 hield de organisatie van Pinkpop haar hart vast. Rond 8 uur in de avond naderde een zware onweersbui het festivalterrein. Bezoekers moesten gehurkt op de grond gaan zitten uit de buurt van tenten, torens en bomen. Uiteindelijk bleef noodweer uit en trok het zwaarste gedeelte van de bui nét langs het terrein, waardoor niemand gewond raakte. Vlakbij het Pinkpopterrein was het wel noodweer, zo bleek uit waarnemingen uit de buurt. Weerstation Aken, net over de grens in Duitsland, mat een zware windstoot van 94 km/u. In die omgeving was veel stormschade, zoals omgewaaide bomen. Toen de bui verder trok naar Duitsland werd het op grote schaal noodweer in het Roergebied. In Düsseldorf werden windstoten van orkaankracht gemeten (144 km/u) en vielen hagelstenen! De schade was enorm en er vielen zes doden te betreuren. Een dag later kwam het opnieuw tot noodweer en werd in Aken een orkaanwindstoot van 130 km/u gemeten.
Bron: Weeronline 12-06-2018 door Jordi Huirne

Pinkpopbezoekers boos over nieuwe regels festival
Bezoekers van festival Pinkpop nemen het de organisatie niet in dank af dat die dit jaar nieuwe regels heeft opgesteld voor wat wel en niet het terrein op mag. Vooral het verbod op rugzakken en partytenten levert veel commentaar op.

"Natuurlijk willen we dat iedereen het naar zijn zin heeft volgend weekend. Let daarom goed op wat je wel en niet meeneemt naar de camping of het festivalterrein, want in verband met de veiligheid mag niet alles mee naar binnen", schrijft de organisatie van Pinkpop vandaag op Facebook met een verwijzing naar de nieuwe regels. Daarin staat onder andere dat grote rugzakken vanwege de veiligheid niet meer zijn toegestaan op het festivalterrein. Alleen tassen met een maximale afmeting van 30 x 21 x 10 cm mogen nog. Het zorgt voor veel kritiek op sociale media. "Snap de regel niet helemaal.... is het veiliger als iedereen zijn trui, jas, poncho, etc om zijn middel bindt??? Want ook in een klein tasje of onder je kleding kun je dingen mee ‘smokkelen’ als je dat zou willen. En hoe gaan ze dat controleren, met een “Ryanair-kijken-of-het-past-bakje? En wat dan als je tas net een paar cm te groot is?...", vraagt een festivalganger zich af op Facebook.

Partytenten
Ook mogen kampeerders geen gebruik meer maken van partytenten. Volgens de organisatie nemen ze te veel ruimte in en kunnen ze een "gevaar vormen bij slecht weer en harde wind". Twitteraar Rickie Jean verwondert zich daarover: "Serieus. Geen partytent toegestaan op de camping? Lekker iedereen in eigen tent bij regen. Bovendien een beetje schaduw bij volle zon zou ook wel verantwoord zijn."
Bron: AD 08-06-2018 door Karolien Koolhof

Landgraaf 'niet negatief' over langere Pinkpop
De gemeente Landgraaf bekijkt of Pinkpop volgend jaar een dag langer kan duren. De gemeente staat in principe niet negatief tegenover het verzoek van de Pinkpop-organisatie. Volgens Pinkpop-wethouder Freed Janssen profiteert de gemeente flink van het festival.
Vier of vijf Jan Smeets zou graag ruimte hebben om het festival vier of eventueel vijf dagen te laten duren, als hij daarmee meer grote namen voor het podium in Landgraaf kan boeken. Daar komt bij dat Pinkpop volgend jaar 50 jaar bestaat. Wethouder Janssen benadrukt wel dat er goed gekeken moet worden naar de vergunningen. "We hebben als gemeente ook de belangen te dienen van de mensen die dicht bij het festival wonen", aldus Freed Janssen tegen L1.

Landgraaf en Pinkpop zitten nu al aan tafel om te kijken naar de mogelijkheden voor een extra dag als het festival zijn jubileum viert in 2019. De 49ste editie van Pinkpop 2018 is van 15 tot en 17 juni op het Megalandterrein in Landgraaf.
Bron: 1limburg.nl door Alexander Dekkers 04-06-2018 / foto: Jean Wertz (2014)

Mister Pinkpop Jan Smeets denkt er niet aan om met pensioen te gaan.
"Waarom? Ik zie daar geen reden voor, ik ga door", zei de 73-jarige festivalorganisator in L1-programma AvondGasten.
Smeets onderging twee weken geleden een spoedoperatie aan zijn hart. Het was al de derde keer dat hij aan zijn hart geopereerd werd. De Pinkpopbaas is nog herstellende maar wel weer aan het werk. "De twee mensen die me zouden vervangen, hadden de cursus nog niet af", zei hij gekscherend. "Dus daarom zit ik hier weer vanavond."
Vijftigste editie Dit weekend bleek dat Pinkpop volgend jaar mogelijk een dag langer duurt. Het festival is met de gemeente in gesprek voor een vierde dag als het festival vijftig jaar bestaat. Volgens Smeets is het logisch om daar op tijd mee te beginnen. "Als het vergund moet worden moet je daar tijdig mee komen. Je hebt namelijk kans op lange procedures." Als de vergunning er komt is het overigens nog niet zeker dat er gebruik van wordt gemaakt. "We moeten dan eerst zeker weten dat we daar een goed programma voor kunnen regelen."
Smeets hoopt dat het vijftigjarig jubileum ook voor artiesten een reden is om naar Landgraaf te komen. Smeets: "De vijftigste is uniek. Daar wordt over gesproken. Vele grote artiesten hebben sowieso geld zat, dus daar komen ze niet voor." De 49ste editie moet eerst nog plaatsvinden die start volgende week vrijdag.
Bron: 1limburg 05-06-2018 door Guus Benders

Podium op Pinkpop omgedoopt tot IBA Parkstad stage
IBA Parkstad heeft zich voor drie jaar verbonden aan Pinkpop. Het noordpodium van het festival in Landgraaf heet daarom dit jaar niet de 3FM Stage, zoals de afgelopen jaren het geval was, maar IBA Parkstad stage. IBA Parkstad is een organisatie die vernieuwende projecten in Parkstad coördineert. Daarom is een partnercontract met Pinkpop volgens de instelling een logische combinatie. IBA zal tijdens de drie festivaldagen niet alleen als naamgever van het podium aanwezig zijn. Er zijn ook diverse stands van de organisatie op het terrein te vinden.
Bron: De Limburger 05-06-2018 door Redactie

Bekendmaking persconferentie 21-02-2018
Na de bekendmaking van de dagafsluiters Pearl Jam, Foo Fighters, Bruno Mars en Editors, Nothing but thieves (nr. 1 gouden tip), Walden (winnaar van nu of nooit), voegt pinkpop vandaag 44 nieuwe namen toe aan het programma voor 2018, te weten: Snow Patrol, The Script, Oscar and the Wolf, Noel Gallagher's high flying birds, The Offspring, The Kooks, Bløf, A Perfect Circle, oh Wonder, Triggerfinger, Oliver Heldens, Don Diablo, Jessie J, Parov Stelar, Lil' kleine, miss Montreal, Years & Years, Blaudzun, Sevn Alias, Alan Walker, Walking on Cars, Ronnie Flex & Deuxperience, Jp Cooper, Milky Chance, Jess Glynne, Michelle David & the Gospel Ssessions, The Last Internationale, Aurora, Brian Fallon & The Howling Weather, Marmozets en Greta van Fleet.

Stage 4 biedt dit jaar plaats aan Donnie, de Likt, the Academic, Youngr, Scarlet Pleasure, Slydigs, Gang of Youths, the Overslept, Theo Lawrence & the hearts en Tom Walker. Ook de garden of love is inmiddels een vaste waarde met dit jaar intieme optredens van Aïcha Cherif, Riley Pearce en Blackbird. Van de geplande 53 acts zijn er momenteel 50 aangekondigd. De ontbrekende drie namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De kaartverkoop voor de 49ste editie van pinkpop start aanstaande zaterdag 24 februari 2018 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), en enkele bekende verkoopadressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. Camping) is €220,00 en voor een dagkaart €100,00, beiden exclusief €10,00 servicekosten

Bron: Persbericht buro pinkpop

Arriva heeft een Pinkpoptrein in Limburg
Sinds woensdag rijdt er een heuse Pinkpoptrein in Limburg. Arriva heeft het treinstel, dat naar het festival in Landgraaf is vernoemd, onthuld. De eerste rit zit er inmiddels op. Festivalbaas Jan Smeets was er ook bij. De Arriva-trein ziet er van buiten niet zo heel bijzonder uit. Er staat heel subtiel 'Pinkpop' op. Van binnen daarentegen straalt de trein meer festivalgevoel uit. Uiteraard komt de kleur roze vaak terug. Verder is er ook veel informatie over het Landgraafse festival terug te vinden.
Arriva wilde een van de treinen een naam van een échte Limburgse pleisterplaats geven. Het driedaagse muziekfestival kwam daarbij het vaakst uit de bus. Uiteindelijk hebben 14 treinen een naam gekregen van een Limburgse bestemming. De overige namen worden later bekendgemaakt.
Bron: 1limburg

De Pinkpoptrein rijdt op alle trajecten van Arriva in Limburg. Pearl Jam, derde headliner eindelijk weer naar Pinkpop
Eindelijk is het zover, Eddie Vedder en zijn band Pearl Jam komen volgend jaar naar de 49e editie van Pinkpop

Pearl Jam speelde al op pinkpop in 1992 en de videobeelden van dat optreden spreken voor zich, het werd een legendarische legendarisch optreden. Beroemd is vooral het moment waarop zanger Eddie Vedder in een camerakraan klom en vervolgens in het publiek dook. De publieksfavoriet uit Seattle sluit de eerste dag van het festival af op 15 juni

De dag dat Eddie Vedder sprong
Legendarisch. In juni 2018 is het al weer zesentwintig jaar geleden dat Eddie Vedder zijn legendarisch sprong maakte. In het Pinkpoppubliek.
Het was een beetje een pleurisfestivaldag, die 8e juni 1992 op de 23e Pinkpop. De doorstroming bij de poort was wat matig geregeld, zodat - ook door te laat opstaan met een brakke kop - de tweede act Buffalo Tom 'goodbye!' riep bij het betreden van het terrein. De pleuris brak letterlijk uit toen de regen, in mijn herinnering, regelmatig met bakken uit de hemel kwam. Dat wil je niet op een popfestival. En Lou Reed had er weer eens niet zo'n zin in. In rode bodywarmer was deze toch zo grote Reed een slaapverwekkende overbrugging tussen Pearl Jam en The Cult. Bladerde tergend langzaam door zijn tekst- of notenbladen, zoekend wat te doen. En speelde dan 'Walk on the Wild Side'.
Video: vivalosramones

Ticketprijzen voor Pinkpop komende editie omhoog
Jan Smeets heeft teleurstellend nieuws voor onze portemonnee. De entreeprijzen van Pinkpop 2018 gaan omhoog. Wie in juni Foo Fighters en Bruno Mars wil bewonderen moet daar waarschijnlijk dieper voor in de buidel tasten dan vorig jaar. In een telefoongesprek met Festileaks gaf de festivaldirecteur zelf een toelichting: het dure artiestenprogramma drijft de prijs omhoog.

In 2017 bleven de kosten voor een entreekaartje nog op hetzelfde niveau als in 2016, maar volgens de Pinkpop-baas is een prijsstijging voor komend jaar onvermijdelijk: "De ticketprijs zal ongetwijfeld hoger worden. Het programma wordt heel duur en dat betekent dat we echt de prijzen moeten gaan aanpassen. We weten nog niet in welke mate, maar het zal waarschijnlijk invloed hebben op de prijs van het weekendticket."
Smeets wekt wel de indruk dat we waar krijgen voor ons geld: "We denken dat er heel veel belangstelling gaat zijn voor het totale weekend, zeker als de derde headliner bekend is. We zouden onszelf zeer benadelen als we de prijs niet gaan verhogen."
Het is natuurlijk niet voor het eerst dat Pinkpop haar entreebewijzen duurder maakt. In 2017 was een weekendticket bijna twee keer zo duur als in 2006 (€195 tegenover €100). Artiesten vragen steeds meer voor hun optredens en dat heeft zo zijn consequenties voor de ticketprijs. Daarnaast wordt er meer aandacht besteed aan de veiligheid van festivalbezoekers en komt een festival vandaag de dag niet meer weg met goedkope versierseltjes.
Bron: Festileaks.com 30-10-2017

Bruno Mars tweede headliner van Pinkpop
Wereldster Bruno Mars sluit Pinkpop 2018 af. Dat hebben diverse bronnen aan De Limburger bevestigd. De 32-jarige zanger uit Honolulu, bekend van hits als 'Uptown Funk' en 'Just the way you are', speelt zondag 17 juni in Landgraaf. De organisatie aast al enkele jaren op de populaire zanger.

Met het aantrekken van Mars gaat Pinkpop verder op de eerder ingeslagen weg om meer dan voorheen populaire, jonge artiesten te contracteren. Zo kwamen dit jaar Justin Bieber en de nummer 1-dj van de wereld Martin Garrix naar het festival.
Recensies Bruno Mars bracht eind vorig jaar zijn recentste album 24K Magic uit. Volgende zomer bespeelt de zanger meerdere festivals, zo staat hij een dag voor Pinkpop op 16 juni op Werchter Boutique. In mei van dit jaar stond hij in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam en kreeg erna lovende recensies op zijn optreden. Begin deze week werd al de komst van de Amerikaanse rockband Foo Fighters naar Pinkpop bekend. De 49ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018.
Bron: De Limburger 26-10-2017 door Peter van de Berg en Ruud Maas...Meer pinkpop


Finalisten Nu of Nooit 2017 bekend!
In de afgelopen maand oktober streden dertig muzikale acts, verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia, om een plek in de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Tijdens de laatste voorronde, zaterdagavond 28 oktober in de Muziekgieterij te Maastricht, maakte de voorronde jury bekend welke zes acts in de finale gaan strijden om de ultieme hoofdprijs: optreden tijdens het Pinkpop festival 2018! De finale vindt plaats in poppodium Volt te Sittard op zaterdag 9 december 2017. Om 19.30 uur opent Volt de deuren en om 20.30 uur start het eerste optreden. Omstreeks 1.00 uur zal Pinkpopbaas Jan Smeets de winnaar van Nu of Nooit 2017 bekendmaken.
De volgende acts (in willekeurige volgorde) zijn geselecteerd voor de finale:
The Ragtime Rumours uit Swalmen, Vortex Surfer, Heerlen, Walden uit Sittard, Tamarin Desert uit Baarlo, Uncle Harry uit Nederweert, en Antikythera uit Maastricht

Deze acts werden zojuist, tijdens de laatste voorronde in de Muziekgieterij, uitgeroepen tot finalisten van Nu of Nooit 2017. Deze zes finalisten strijden op zaterdag 9 december a.s. in de finale om de titel en natuurlijk die felbegeerde hoofdprijs: een optreden op Pinkpop 2018! De finale vindt plaats in Poppodium Volt te Sittard. Een ticket voor de finale kost € 9,- en is verkrijgbaar via de website van poppodium Volt.
Bron: Persbericht Stichting Popmuziek Limburg (SPL)

Foo Fighters komen naar Pinkpop 2018
Foo Fighters behoeft eigenlijk geen introductie meer. Sinds het verschijnen van het debuutalbum in 1995 heeft de band meer dan twaalf miljoen albums verkocht, diverse awards ontvangen en speelde ze over de hele wereld de grote festivals en stadions plat. De band rond frontman Dave Grohl stond eerder al in 2008 en 2011 op Pinkpop en komt in 2018 naar Landgraaf met het nieuwste album "Concrete and Gold" onder de arm.
Drie jaar na hun last-minute annulering, is de Amerikaanse band een van de dagafsluiters van het festival.
In 2015 stond de band eveneens op het programma van het festival in Landgraaf. De band was echter niet in staat om Pinkpop af te sluiten omdat frontman Dave Grohl een paar dagen eerder een beenbreuk opliep tijdens een show in het Zweedse Göteborg. De Belgische band Triggerfinger werd last-minute opgetrommeld en Pharrell Williams was de nieuwe afsluiter.

De band liet weten terug te keren om de annulering goed te maken, maar tot nu toe wist Pinkpop dat, ondanks aanhoudende geruchten, niet te bewerkstelligen. In 2017 ging het zelfs mis door een foutje in de planning. "Ze hadden het wel in hun agenda gezet, maar op de verkeerde datum", vertelde festivalbaas Jan Smeets toentertijd.
Het is nog onbekend op welke dag de band het podium zal betreden, maar Smeets is er van overtuigd dat ze komen. "Ja, ik weet 100% zeker dat ze komen. Al is 'ie wel een keer van een podium gevallen, maar ja... En we hebben deze keer wel de goede data doorgegeven, niet zoals in 2017", vertelt Smeets aan 3FM.
De 49ste editie van het festival in Landgraaf vindt op 15, 16 en 17 juni 2018 plaats. Woensdag 21 februari zal het programma worden bekendgemaakt, waarna op 24 februari de kaartverkoop van start gaat.
Bron: Metronieuws.nl door Jessica Heijmans


Programma 2018
Vrijdag 15 juni: 13.00 - 00.00 uur
Brightlands Stage IBA Parkstad Stage Mainstage Stage 4
15.00-15.30 Walden 16.30-17.30 Jess Glynne 15.30-16.30 Lil' Kleine 15.30-16.30 Slydigs
16.30-17.30 The Last Internationale 18.30-19.30 Oh Wonder 17.30-18.30 Bløf 17.30-18.30 The Academic
18.30-19.30 Blaudzun 20.30-21.30 The Offspring 19.30-20.30 Snow Patrol 19.30-20.30 Donnie
20.30-21.30 Oliver Heldens 21.30-00.00 Pearl Jam

Garden of Love: 16.30-17.00 en 19.00-19.30 Aïcha Cherif

Zaterdag 16 juni: 12.00 - 00.00 uur
Brightlands Stage IBA Parkstad Stage Mainstage Stage 4
14.30-15.30 Marmozets 14.30-15.30 Jp Cooper 13.30-14.30 Walking On Cars 13.30-14.30 Theo Lawrence & The Hearts
16.30-17.30 Aurora 16.30-17.30 Parov Stelar 15.30-16.30 Miss Montreal 15.30-16.30 Gang Of Youths
18.30-19.30 Sevn Alias 18.30-19.30 A Perfect Circle 17.30-18.30 Nothing But Thieves 17.30-18.30 Youngr
20.30-21.30 Alan Walker 20.30-21.30 Noel Gallagher's High Flying Birds 19.30-20.30 The Script 19.30-20.30 De Likt
21.30-00.00 Foo Fighters

Garden of Love: 16.30-17.00 en 19.00-19.30 Riley Pearce

Zondag 17 juni: 11.00 - 00.00 uur
Brightlands Stage IBA Parkstad Stage Mainstage Stage 4
13.00-13.45 Cloves 13.00-13.45 Michelle David & The Gospel Sessions 13.45-14.45 Ronnie Flex & Deuxperience 13.50-14.35 Tom Walker
14.45-15.35 Maan 14.45-15.45 Milky Chance 15.45-16.45 Jessie J 15.45-16.45 The Overslept
16.45-17.45 Brian Fallon & The Howling Weather 16.45-17.45 Years & Years 17.45-18.45 Di-Rect 17.55-18.40 Scarlet Pleasure
18.45-19.45 Don Diablo 18.45-19.45 Triggerfinger 19.45-21.00 Editors 19.55-20.45 Sigrid
21.00-22.00 Greta Van Fleet 21.00-22.00 Oscar And The Wolf 21.00-22.00 Dj Rashida
22.00-23.30 Bruno Mars

Garden of Love: 16.45-17.15 en 19.00-19.30 Blackbird

Wijzigingen programma tot op de concertdag(en) voorbehouden