49e EDITIE / 31e KEER IN LANDGRAAF
2018 Updated 21 februari 2018
Datum: 15 t/m 17 juni 2018
Acts: zie programma  Info voor Landgraaf bezoekers

Locatie: Megaland Landgraaf

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 220,00. losse dagkaart kost € 100,00 (v.v. prijzen incl. € 10,00 servicekosten). De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 24 februari 2018. o.v.
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, koop je kaartje in ieder geval NIET hier.
Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: weet waar je koopt. Toch opgelicht, meldt dit hier

Weer: het liefst warm
Toeschouwers: ??.000 totaal

Presentatie: Eric Corton, Domien Verschuuren, Eva Cleven en Sander Ruijters

BELANGRIJKE OPROEP:
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!

Bekendmaking persconferentie 21-02-2018
Na de bekendmaking van de dagafsluiters Pearl Jam, Foo Fighters, Bruno Mars en Editors, Nothing but thieves (nr. 1 gouden tip), Walden (winnaar van nu of nooit), voegt pinkpop vandaag 44 nieuwe namen toe aan het programma voor 2018, te weten: Snow Patrol, The Script, Oscar and the Wolf, Noel Gallagher's high flying birds, The Offspring, The Kooks, Bløf, A Perfect Circle, oh Wonder, Triggerfinger, Oliver Heldens, Don Diablo, Jessie J, Parov Stelar, Lil' kleine, miss Montreal, Years & Years, Blaudzun, Sevn Alias, Alan Walker, Walking on Cars, Ronnie Flex & Deuxperience, Jp Cooper, Milky Chance, Jess Glynne, Michelle David & the Gospel Ssessions, The Last Internationale, Aurora, Brian Fallon & The Howling Weather, Marmozets en Greta van Fleet.

Stage 4 biedt dit jaar plaats aan Donnie, de Likt, the Academic, Youngr, Scarlet Pleasure, Slydigs, Gang of Youths, the Overslept, Theo Lawrence & the hearts en Tom Walker. Ook de garden of love is inmiddels een vaste waarde met dit jaar intieme optredens van Aïcha Cherif, Riley Pearce en Blackbird. Van de geplande 53 acts zijn er momenteel 50 aangekondigd. De ontbrekende drie namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De kaartverkoop voor de 49ste editie van pinkpop start aanstaande zaterdag 24 februari 2018 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), en enkele bekende verkoopadressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. Camping) is €220,00 en voor een dagkaart €100,00, beiden exclusief €10,00 servicekosten

Bron: Pers Arriva heeft een Pinkpoptrein in Limburg
Sinds woensdag rijdt er een heuse Pinkpoptrein in Limburg. Arriva heeft het treinstel, dat naar het festival in Landgraaf is vernoemd, onthuld. De eerste rit zit er inmiddels op. Festivalbaas Jan Smeets was er ook bij. De Arriva-trein ziet er van buiten niet zo heel bijzonder uit. Er staat heel subtiel 'Pinkpop' op. Van binnen daarentegen straalt de trein meer festivalgevoel uit. Uiteraard komt de kleur roze vaak terug. Verder is er ook veel informatie over het Landgraafse festival terug te vinden.
Arriva wilde een van de treinen een naam van een échte Limburgse pleisterplaats geven. Het driedaagse muziekfestival kwam daarbij het vaakst uit de bus. Uiteindelijk hebben 14 treinen een naam gekregen van een Limburgse bestemming. De overige namen worden later bekendgemaakt.
Bron: 1limburg

De Pinkpoptrein rijdt op alle trajecten van Arriva in Limburg. Pearl Jam, derde headliner eindelijk weer naar Pinkpop
Eindelijk is het zover, Eddie Vedder en zijn band Pearl Jam komen volgend jaar naar de 49e editie van Pinkpop

Pearl Jam speelde al op pinkpop in 1992 en de videobeelden van dat optreden spreken voor zich, het werd een legendarische legendarisch optreden. Beroemd is vooral het moment waarop zanger Eddie Vedder in een camerakraan klom en vervolgens in het publiek dook. De publieksfavoriet uit Seattle sluit de eerste dag van het festival af op 15 juni

Video: vivalosramones

Ticketprijzen voor Pinkpop komende editie omhoog
Jan Smeets heeft teleurstellend nieuws voor onze portemonnee. De entreeprijzen van Pinkpop 2018 gaan omhoog. Wie in juni Foo Fighters en Bruno Mars wil bewonderen moet daar waarschijnlijk dieper voor in de buidel tasten dan vorig jaar. In een telefoongesprek met Festileaks gaf de festivaldirecteur zelf een toelichting: het dure artiestenprogramma drijft de prijs omhoog.

In 2017 bleven de kosten voor een entreekaartje nog op hetzelfde niveau als in 2016, maar volgens de Pinkpop-baas is een prijsstijging voor komend jaar onvermijdelijk: "De ticketprijs zal ongetwijfeld hoger worden. Het programma wordt heel duur en dat betekent dat we echt de prijzen moeten gaan aanpassen. We weten nog niet in welke mate, maar het zal waarschijnlijk invloed hebben op de prijs van het weekendticket."
Smeets wekt wel de indruk dat we waar krijgen voor ons geld: "We denken dat er heel veel belangstelling gaat zijn voor het totale weekend, zeker als de derde headliner bekend is. We zouden onszelf zeer benadelen als we de prijs niet gaan verhogen."
Het is natuurlijk niet voor het eerst dat Pinkpop haar entreebewijzen duurder maakt. In 2017 was een weekendticket bijna twee keer zo duur als in 2006 (€195 tegenover €100). Artiesten vragen steeds meer voor hun optredens en dat heeft zo zijn consequenties voor de ticketprijs. Daarnaast wordt er meer aandacht besteed aan de veiligheid van festivalbezoekers en komt een festival vandaag de dag niet meer weg met goedkope versierseltjes.
Bron: Festileaks.com 30-10-2017

Bruno Mars tweede headliner van Pinkpop
Wereldster Bruno Mars sluit Pinkpop 2018 af. Dat hebben diverse bronnen aan De Limburger bevestigd. De 32-jarige zanger uit Honolulu, bekend van hits als 'Uptown Funk' en 'Just the way you are', speelt zondag 17 juni in Landgraaf. De organisatie aast al enkele jaren op de populaire zanger.

Met het aantrekken van Mars gaat Pinkpop verder op de eerder ingeslagen weg om meer dan voorheen populaire, jonge artiesten te contracteren. Zo kwamen dit jaar Justin Bieber en de nummer 1-dj van de wereld Martin Garrix naar het festival.
Recensies Bruno Mars bracht eind vorig jaar zijn recentste album 24K Magic uit. Volgende zomer bespeelt de zanger meerdere festivals, zo staat hij een dag voor Pinkpop op 16 juni op Werchter Boutique. In mei van dit jaar stond hij in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam en kreeg erna lovende recensies op zijn optreden. Begin deze week werd al de komst van de Amerikaanse rockband Foo Fighters naar Pinkpop bekend. De 49ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018.
Bron: De Limburger 26-10-2017 door Peter van de Berg en Ruud Maas...Meer pinkpop


Finalisten Nu of Nooit 2017 bekend!
In de afgelopen maand oktober streden dertig muzikale acts, verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia, om een plek in de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Tijdens de laatste voorronde, zaterdagavond 28 oktober in de Muziekgieterij te Maastricht, maakte de voorronde jury bekend welke zes acts in de finale gaan strijden om de ultieme hoofdprijs: optreden tijdens het Pinkpop festival 2018! De finale vindt plaats in poppodium Volt te Sittard op zaterdag 9 december 2017. Om 19.30 uur opent Volt de deuren en om 20.30 uur start het eerste optreden. Omstreeks 1.00 uur zal Pinkpopbaas Jan Smeets de winnaar van Nu of Nooit 2017 bekendmaken.
De volgende acts (in willekeurige volgorde) zijn geselecteerd voor de finale:
The Ragtime Rumours uit Swalmen, Vortex Surfer, Heerlen, Walden uit Sittard, Tamarin Desert uit Baarlo, Uncle Harry uit Nederweert, en Antikythera uit Maastricht

Deze acts werden zojuist, tijdens de laatste voorronde in de Muziekgieterij, uitgeroepen tot finalisten van Nu of Nooit 2017. Deze zes finalisten strijden op zaterdag 9 december a.s. in de finale om de titel en natuurlijk die felbegeerde hoofdprijs: een optreden op Pinkpop 2018! De finale vindt plaats in Poppodium Volt te Sittard. Een ticket voor de finale kost € 9,- en is verkrijgbaar via de website van poppodium Volt.
Bron: Persbericht Stichting Popmuziek Limburg (SPL)

Foo Fighters komen naar Pinkpop 2018
Foo Fighters behoeft eigenlijk geen introductie meer. Sinds het verschijnen van het debuutalbum in 1995 heeft de band meer dan twaalf miljoen albums verkocht, diverse awards ontvangen en speelde ze over de hele wereld de grote festivals en stadions plat. De band rond frontman Dave Grohl stond eerder al in 2008 en 2011 op Pinkpop en komt in 2018 naar Landgraaf met het nieuwste album "Concrete and Gold" onder de arm.
Drie jaar na hun last-minute annulering, is de Amerikaanse band een van de dagafsluiters van het festival.
In 2015 stond de band eveneens op het programma van het festival in Landgraaf. De band was echter niet in staat om Pinkpop af te sluiten omdat frontman Dave Grohl een paar dagen eerder een beenbreuk opliep tijdens een show in het Zweedse Göteborg. De Belgische band Triggerfinger werd last-minute opgetrommeld en Pharrell Williams was de nieuwe afsluiter.

De band liet weten terug te keren om de annulering goed te maken, maar tot nu toe wist Pinkpop dat, ondanks aanhoudende geruchten, niet te bewerkstelligen. In 2017 ging het zelfs mis door een foutje in de planning. "Ze hadden het wel in hun agenda gezet, maar op de verkeerde datum", vertelde festivalbaas Jan Smeets toentertijd.
Het is nog onbekend op welke dag de band het podium zal betreden, maar Smeets is er van overtuigd dat ze komen. "Ja, ik weet 100% zeker dat ze komen. Al is 'ie wel een keer van een podium gevallen, maar ja... En we hebben deze keer wel de goede data doorgegeven, niet zoals in 2017", vertelt Smeets aan 3FM.
De 49ste editie van het festival in Landgraaf vindt op 15, 16 en 17 juni 2018 plaats. Woensdag 21 februari zal het programma worden bekendgemaakt, waarna op 24 februari de kaartverkoop van start gaat.
Bron: Metronieuws.nl door Jessica Heijmans

Wijzigingen programma tot op de concertdag(en) voorbehouden