47e EDITIE / 29e KEER IN LANDGRAAF
2016 Updated 2 mei 2017
Datum: 10 t/m 12 juni 2016
Acts: zie programma  Info voor Landgraaf bezoekers

Locatie: Megaland Landgraaf

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 195,00. losse dagkaart kost € 95,00 (v.v. prijzen incl. € 5,00 servicekosten). De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 20 februari 2016. o.v.
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, koop je kaartje in ieder geval NIET hier.
Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: weet waar je koopt. Toch opgelicht, meldt dit hier

Weer: hopelijk droog en warm
Toeschouwers: 124.000 totaal

Presentatie: Giel Beelen, Eric Corton

BELANGRIJKE OPROEP:
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!

Recencies vrijdag  Recencies zaterdag  Recencies zondag  Krantenartikelen  Opwarmen  Statistieken  Veel online videoclips  Veel foto's  Pinkpop foto's  Foto's Eropuit  Setlists

Onweer tijdens laatste dag Pinkpop
De laatste dag van Pinkpop is aangebroken. Op deze uitverkochte zondag begint het programma om 13.00 uur met Jungle By Night en de Australische artiest Harts. In de middag is er kans op onweer.
Ook Douwe Bob, Tom Odell, Kygo, Balthazar en Skunk Anansie staan op de derde dag van het festival op het podium. De organisatie heeft voor de avond Lionel Richie en, als afsluiter, ex-Beatle Paul McCartney gestrikt.
Over de keus voor Richie, zei Pinkpop-baas Jan Smeets eerder: "Het is de tijd van het meezingen. Richie treedt overal op voor uitverkochte zalen."
De bezoekers moeten zondag rekening houden met buien en mogelijk ook onweer. Volgens Weerplaza kan het rond 17.00 uur gaan onweren. Weeronline meldt dat dit al enkele uren eerder kan gebeuren. De onweersbuien zullen niet lang aanhouden. "De buien vandaag zullen niet heel krachtig zijn", zegt een woordvoerder van Weerplaza. Het weer is wispelturig en soms kan zelfs het zonnetje doorbreken.
Bron: nu.nl

Voor het eerst zwarte Pinkpop hoedjes verkrijgbaar
Al vijftien jaar is Amnesty International leverancier van de roze Pinkpop-hoedjes die de festivalweide in Landgraaf elk jaar zijn bekende kleur geven. Tijdens de 47e editie van het popfestival zijn er voor het eerst zwarte hoedjes verkrijgbaar. De rozen hoedjes voeren op het oog nog steeds de boventoon op het festival, maar ook de zwarte primeur vindt gretig aftrek aldus een verkoopster bij een van de standjes.
"Mensen vinden het leuk voor de afwisseling. Ik verkoop bijna net zoveel roze hoedjes als zwarte." Ook het nieuwe model wordt aangeleverd door de organisatie die zich inzet voor mensenrechten.
Voor drie bonnetjes (7,50 euro) zijn de hoofddeksels op het terrein te koop.
Bron: nu.nl 12 juni

Rammstein sluit tweede dag Pinkpop met visueel spektakel af
Met een show vol visueel geweld sloot Duitse headliner Rammstein zaterdagavond Pinkpop af.
De tienduizenden festivalgangers die zich al ruim voor aanvang van het spektakel voor het hoofdpodium hadden verzameld, werden zelfs voordat de band opkwam al getrakteerd op vuurwerk. Wat volgde was anderhalf uur vol vuurwerk, vlammenwerpers, rookkanonnen, bewegende podiumdelen, lichtspektakel, bombastische kostuums, bomvesten en lugubere theaterstukjes. De band speelde alle grote hits in razend tempo achter elkaar, voor een vol overgave meebrullend en -springend veld.

Bomgordel De critici waren ook erg enthousiast over het optreden van de Duitse band. "Wat een spektakel zet Rammstein ook anno 2016 nog neer", schrijft De Telegraaf. "Zo bezorgde Rammstein een niet al te sterke tweede Pinkpopdag toch een gouden avond.". Alleen de bomgordel die frontman Till Lindemann tijdens het nummer Zerstören droeg zal niet iedereen een teken van goede smaak hebben gevonedn. "Maar Rammstein is toch al geen band die je al te serieus moet nemen. Haast alles wat deze shockrockers doen of zingen op het randje of eroverheen."

Diepgang Trouw prijst de uitvoering van het concert en beaamt dat de Duitse band het publiek plat speelt. Maar de band geeft weinig 'muzikale variatie of diepgang'. "Je kunt hun teksten en muziek lomp, kinderachtig, of obsceen vinden - maar je moet het ze nageven. Het werkt wel - zeker op een festival als Pinkpop. Het is uitgevoerd als één brok - excusez le cliché - Duitse gründlichkeit."

Spectaculaire show 3 voor 12 spreekt over "het type spectaculaire show waarvoor je ieder jaar weer naar Landgraaf." Opvallend was dat de band naast de trouwe oude fans nogal wat jong publiek trok.
"Wat maakt het dat hele volksstammen zich herkennen in de militante muziek van Rammstein? Het is niet zozeer het pure machtsvertoon of die kleine knipoogjes naar het verleden, want uiteindelijk bezingt Lindemann toch vooral een vurig en universeel verlangen: het verlangen om erbij te horen."
Volgens L1 Limburg deed Rammstein "wat iedereen verwacht van de Duitse shockrockers. Ze doen al jaren hetzelfde, toch verveelt het nooit."
Bron: nu.nl